Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Napovedujemo Liber.ac 2019

Napovedujemo Liber.ac 2019

Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto v Ljubljani - med 21. in 23. majem 2019

Sejem akademske knjige Liber.ac vse od leta 2010 povezuje članice UL ter različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic, hkrati pa v spremljevalnem programu združuje znanstveno-raziskovalne in kulturno-umetniške dejavnosti. Tridnevna javna prireditev s spremljevalnim programom poteka v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto (določene spremljevalne aktivnosti se izvedejo tudi na drugih lokacijah po Ljubljani) in je v devetih letih delovanja uveljavila nov tip knjižnega sejma, s katerim se vzpostavlja sodobno kulturno in komunikacijsko središče, ki odpira akademski prostor širši slovenski in mednarodni javnosti. V zadnjih letih na sejmu sodelujejo tudi fakultete nekaterih sosednjih držav (Hrvaška, Avstrija), vselej pa pri spremljevalnem programu sodelujejo gosti iz tujine.

Leta 2019 bo sejem akademske knjige Liber.ac obeležil dve pomembni obletnici: 10. obletnico sejma in 100-letnico delovanja Univerze v Ljubljani in Filozofske fakultete.

10. Liber.ac ob stoletnici FF UL, naslovljen Odprta znanost in univerzitetno založništvo, bo tudi v slavnostnem letu opozarjal na raznolikost in visoko kakovost slovenskega akademskega založništva, poudarek bo na predstavitvi in promociji najnovejših dosežkov znanosti ter interdisciplinarni razvojni usmeritvi v visokem šolstvu. Spremljevalne aktivnosti sejma, ki jih bodo v sodelovanju pripravile članice UL, bodo največjo slovensko univerzo predstavile v vsej njeni raznolikosti in večdisciplinarnosti kot mednarodno odprto, prepoznano in k dialogu naravnano akademsko skupnost.

Več o programu si lahko preberete tukaj: https://liberac.ff.uni-lj.si/program-liber-ac-2019/

Lepo vabljeni!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...