Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Natečaj V zavetju besede 2022

Natečaj V zavetju besede 2022

Javni sklad za kulturne dejavnosti RS in revija Mentor razpisujeta literarni natečaj za odrasle avtorje, starejše od 30. let, ki pišejo v slovenskem jeziku. Rok za prijavo je torek, 3. maj 2022.
 
Avtorji in avtorice lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Število poslanih prispevkov je omejeno na 5 pesmi, 7 strani proze ali 7 strani dramskega besedila, besedila pa niso tematsko ali žanrsko omejena.
 
Prispela besedila bodo prebrali strokovni spremljevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili literarne delavnice (v živo ali preko spletne aplikacije ZOOM, odvisno od družbenih razmer), namenjene predvsem analizi poslanih besedil, in pogovoru o literarnem ustvarjanju na splošno ter vajam kreativnega pisanja. Šest regijskih srečanj na Jesenicah, v Velenju, Ljubljani, Tolminu, Sevnici in Mariboru bo JSKD pripravil s sodelovanjem območnih izpostav. Srečanja bodo med drugim posvetili tudi Kajuhovemu letu, saj letos obeležujemo 100. ob-letnico avtorjevega rojstva.
 
Med avtorji in avtoricami, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj in bodo prejeli srebrna priznanja, bo državna selektorica, pesnica in urednica mag. Ana Porenta izbrala pet finalistov, ki jih bodo razglasili na državnem srečanju odraslih literatov. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...