Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

O afriški literaturi na Vodnikovi domačiji v Šiški

O afriški literaturi na Vodnikovi domačiji v Šiški

Vodnikova domačija Šiška - sreda, 24. oktober ob 19. uri

Tokrat bo tekla beseda o mozambiškem pisatelju Mii Coutu.

Aleksandra Gačić se bo v pogovoru s prevajalko Barbaro Juršič in ustanoviteljico Društva slovensko-portugalskega prijateljstva Gabrielo Droga pogovarjala o enemu najvidnejših sodobnih mozambiških in v portugalščini pišočih avtorjev Mii Coutu in njegovem romanu Zadnji plamenčev let (Beletrina 2005).

»Za dela Mie Couta je značilna prisotnost dveh svetov – zahodnega, ki ga je podedoval od svoje družine, in afriškega, v katerem se je rodil in v katerem živi. Dvojnost, ki jo nosi v sebi, ga bogati in počuti se kot kulturni mulat. Črpa iz ustnega izročila afriških ljudstev in njihove modrosti. Njegove zgodbe, polne ironije in humorja ter močne simbolike, nas popeljejo na popotovanje, omogočijo nam preseljevanje iz ene snovnosti v drugo, iz sveta živih v svet mrtvih, iz resničnosti v literaturo, zaradi katere je vse to mogoče.« (Barbara J. Terseglav)

Odlomke iz romana bo brala Špela Frlic.

Serija predavanj in pogovorov o afriški literaturi s poznavalci afrikanistike postavlja literarno ustvarjalnost afriških pisateljev v središče razpravljanja ob aktualnih vprašanjih in ji daje primeren kulturni ter literarni okvir. Vsebinsko, ideološko in estetsko raznolikost afriške literarne fikcije bomo na srečanjih spoznavali skozi nabor klasičnih in sodobnih del afriških avtorjev.
Serijo pripravlja in moderira Aleksandra Gačić, tokratni dogodek bo potekal v sodelovanju z Društvom slovensko-portugalskega prijateljstva.

Lepo vabljeni!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...