Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Predstavitev knjige STRES, KUGA SODOBNEGA ČASA - Maja Megla

Predstavitev knjige STRES, KUGA SODOBNEGA ČASA - Maja Megla

Torek, 4. september ob 18.00

Stres je izjemno darilo narave, mehanizem preživetja v ekstremnih razmerah, ko se soočamo z življenjsko nevarnimi situacijami. V telesu sproži kemične procese (izločanje adrenalina), ki nam podvojijo moči, da se zoperstavimo ali pa zbežimo. Stres je ta, zaradi katerega na cesti povsem instinktivno, brez razmišljanja in analiziranja odskočite, da se v vas ne zaleti recimo tekač ali kolesar. Problem pa je, da sodobni človek deluje s pomočjo stresnega mehanizma in s podvojenimi močmi na vseh področjih svojega življenja. Takšen dolgotrajen, kroničen stres lahko recimo izčrpa nadledvični žlezi, ki izločata adrenalin (kar vodi v "burnout" ali izgorelost), lahko pa privede do depresije. Možgani so v kroničnem stresu namreč povsem enaki tistim v depresiji. To dokazujejo slike možganov, t. i. »PET scan«, ki so javnosti dostopne na kliniki Mayo, eni največjih in najbolj cenjenih ameriških klinik.

Kako stres uporabiti kot zaveznika in kaj spremeniti, da se ne bo razrastel do rušilne moči cunamija in nas odplaknil v različne bolezni?

Avtorica Maja Megla bo podelila svojo osebno izkušnjo soočanja z boleznijo, raziskovanja njenih vzrokov, brskanja po najnovejših znanstvenih izsledkih, iskanja rešitev ter nastanka knjige, poljudnoznanstvenega priročnika o stresu, bolezenskih posledicah in regeneracijskih ukrepih, ki je napisan v razumljivem, jasnem in vsakomur dostopnem jeziku.

Knjiga Stres, kuga sodobnega časa je izšla v 2017 pri Založbi Chiara. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...