Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Prva letošnja huda pokušnja

Prva letošnja huda pokušnja

Drage bralke, dragi bralci, 

vračajo se avtorski večeri v družbi izbranih knjig in vin. Prvo letošnje druženje vin in literature bo v sredo, 30. marca, ob 19. uri, v Vinski kleti Osterberger Hotela Mitra na Ptuju.

Gostili bomo pisateljico Ireno Svetek, avtorico kriminalke Rdeča kapica, in vrhunskega vinarja Gregorja Kotolenka (Statera Wine Estate). Večer bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist, tudi avtor uspešnice Čar vina (Beletrina, 2018), Jože Rozman.

Vstop je prost.

O avtorici
Irena Svetek je doktorirala na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Nagrajena pisateljica se zadnja leta ukvarja predvsem s scenaristiko. Njen roman Rdeča kapica je prvi v seriji psiholoških kriminalk, v katerih kot glavni lik nastopa okrožni državni tožilec Mio Aurelli, zasvojenec z igrami na srečo. Letos bo izšel drugi del z naslovom Beli volk.

O vinarju
Z vini nas bo tokrat razvajal mladi in nadebudni Gregor Kotolenko z Vinogradniškega posestva Statera. Da bodo vinske resnice tega večera prihajale iz poučenih ust, ne kaže dvomiti. Kotolenko namreč končuje magistrski študij na živilski tehnologiji v Ljubljani, ugotoviti namerava vpliv uporabe različnih inertnih plinov pri stekleničenju na kakovost vina.  

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...