Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Slovanski fokus in Seminar za moderatorje bralnih klubov

Slovanski fokus in Seminar za moderatorje bralnih klubov

Strokovni posvet za knjižničarje in srečanje moderatorjev bralnih klubov

14. september 2021 ob 8.30–16.00
Slovanska knjižnica v Ljubljani
Rok za prijavo: 7. september 2021

Izobraževanje je namenjeno predvsem knjižničarjem in moderatorjem bralnih klubov, hkrati pa je odprto tudi za širšo zainteresirano javnost.

E-prijava: Prosimo, izpolnite e-prijavnico in jo pošljite na e-naslov: ucni.center@mklj.si.

Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno.

Kontakt: Tatjana Jamnik | drustvo@policadubova.org

Vsebina izobraževanja

Slovanski fokus: češka, poljska in slovaška književnost

V okviru ciklusa izobraževalnih dogodkov Slovanski fokus iz različnih zornih kotov osvetljujemo književnosti slovanskih dežel. Tokrat se bomo posvetili bogati literarni tradiciji zahodnoslovanskih dežel – Češke, Poljske in Slovaške.

O zahodnoslovanskih književnostih bodo spregovorili strokovnjaki – bohemisti, polonisti in slovakisti, ki kot univerzitetni predavatelji, književni prevajalci in uredniki skrbijo za to, da dela, izvorno napisana v različnih slovanskih jezikih, lahko prebiramo tudi v slovenščini.

Izbrane češke, poljske in slovaške avtorje in njihova dela bodo v kratkih predavanjih predstavile Jana Šnytová, Špela Sevšek Šramel, Diana Pungeršič, Jana Unuk, Lidija Rezoničnik in Tatjana Jamnik.

Sledila bo okrogla miza, na kateri se bodo o bogastvu literature zahodnoslovanskih dežel v svetovnem in slovenskem kontekstu pogovarjali Iztok Osojnik, Andrej Rozman in Alojzija Zupan Sosič.

Seminar za moderatorje bralnih klubov

Seminar je nadgradnja webinarja za moderatorje bralnih klubov. Poteka v obliki pogovora, pri katerem si udeleženci izmenjujejo izkušnje in mnenja o praktičnih vidikih moderiranja bralnih klubov. Pogovor povezujejo Tatjana Jamnik, Ksenija Medved, Iztok Osojnik in Nuša Komplet Peperko.

Podrobnejši program »

 

Organizatorji: Kulturno-umetniško društvo Police Dubove, Slovanska knjižnica, Mestna knjižnica Ljubljana, Oddelek za slavistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Društvo slovenskih književnih prevajalcev

Častno pokroviteljstvo: Veleposlaništvo Češke republike v Ljubljani, Veleposlaništvo Republike Poljske v Ljubljani, Veleposlaništvo Slovaške republike v Ljubljani

Medijski sponzorji: revija Bukla, portal Dobreknjige.si in revija Razpotja

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...