Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sodobni slovenski strip in »prevajanje oblačkov«

Sodobni slovenski strip in »prevajanje oblačkov«

Društvo slovenskih književnih prevajalcev
vabi na pogovor

Sodobni slovenski strip
in »prevajanje oblačkov«
 v torek, 4. julija 2023, ob 18.30
na vrtu Vile Zlatice v Rožni dolini 
(Cesta 27. aprila 47, Ljubljana)

Letošnji udeleženci Mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti se bodo na eni od delavnic posvetili prevajanju z znakom kakovosti zlata hruška nagrajenega stripa za otroke Tik je šel v gozd po drva avtorjev Rama Cunte in Mihe Haja (VigeVageKnjige, 2022). Avtorja na besedilni in slikovni ravni v pustolovsko napeto zgodbo vpleteta najžlahtnejši humor, ki smeši odrasli svet, poln predsodkov, oguljenih navad in odpora do spontanosti. Ob tem pa se odpirajo tudi vprašanja o razvoju in žanrih sodobnega slovenskega stripa, stripovski kritiki in zagatah pri terminologiji. Revija Stripburger je lani obeleževala svojo 30. obletnico obstoja, založba VigeVageKnjige pa letos praznuje 10 let in je za svoje stripe za otroke in mladino prejela kar pet zlatih hrušk.

Gostje pogovora: avtorja Ram Cunta in Miha Hančič, pesnica, založnica in prevajalka Anja Zag Golob ter stripovska kritičarka Pia Nikolič. Pogovor povezuje stripar Gašper Rus.

Pridite in ne pozabite prinesti svojega jazlbeka!

Pogovor zaključuje uvodni dan 13. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti, ki bo med 4. in 9. julijem 2023 pod okriljem operacije »Slovenija, osrednja gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu – model trajnega uveljavljanja slovenske literarne ustvarjalnosti v tujini«, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, potekal v Ljubljani in Mariboru.

Na dogodku si boste na knjižni stojnici lahko postregli tudi z izborom slovenske stripovske literature.

Dogodek sofinancirata Javna agencija za knjigo Republike Slovenije in Mestna občina Ljubljana. V sodelovanju z Mednarodno ustanovo – Forumom slovanskih kultur, Ljubljano, Unescovim mestom literature in projektom LitTransformer 2023.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...