Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sophijin simpozij: Mezdno delo / Pogovor o knjigi

Sophijin simpozij: Mezdno delo / Pogovor o knjigi

Dogodek, ki bo potekal v torek, 10. 5. 2022, ob 18.00 v Narodnem muzeju Slovenije, je organiziran v sklopu Sophijinega simpozija, majskega cikla javnih pogovorov.

Je treba koncept mezdnega dela dostojno pokopati ali pa čaka na novo odkritje? Nekateri teoretiki so prepričani, da ne ustreza več modernim produkcijskim odnosom ali da je zgolj razkošje razvitih držav. Tako so zadnja desetletja prišle v ospredje teorije prekarnosti. Te so naredile pomemben spoznavni obrat glede na menedžerske ideologije fleksibilnosti. Njihov dosežek je bil, da so zamenjale zorni kot menedžmenta z zornim kotom delavstva. Vendar, ker so se dolgo borile v ideološkem polju nasprotnika, so prepojene z lažnim radikalizmom in moralizmom.

Avtorica knjige si je zadala nalogo, da »prečeše« teorije ameriškega empiricizma, italijanskega operaizma, latinskoameriške teorije odvisnosti in svetovne zgodovine dela. Gostje pogovora bodo komentirali in aktualizirali štiri temeljne koncepte v knjigi.

Sodelujejo: pravnica Ana Jakopič, politolog Sašo Furlan, sociolog Marko Kržan, filozof Boštjan Nedoh ter sociologinja Maja Breznik, avtorica knjige Mezdno delo: Kritika teorij prekarnosti.

Knjigo lahko naročite tukaj.
 
Produkcija: Založba Sophia v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek bo potekal v konferenčni dvorani Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova, Maistrova ulica 1, Ljubljana (vhod z Muzejske ploščadi Metelkova).

Dogodek poteka ob podpori Javne agencije za knjigo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...