Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Spletni bralni klub: O knjigah iz udobja lastne sobe

PRVO SREČANJE
ponedeljek, 10. 2. 2020, ob 19.00–20.00

Ivana Myšková: Bele živali so zelo pogosto gluhe. Prev. Tatjana Jamnik. Vnanje Gorice: KUD Police Dubove, 2019. 200 strani. (kratka proza)

Kafka je zapisal: »Knjiga mora biti sekira za zamrznjeno morje v nas.« Premakniti nas mora, nas v temelju spremeniti. In nekatere knjige to še kako zmorejo. Spletni bralni klub, v katerem se srečujemo vsak mesec, vodi izbor kakovostnih knjig. Katere knjige so kakovostne? Tudi o tem se pogovarjamo. Verjamemo, da so to tiste knjige, ki poleg zanimanje zbujajoče naslovnice in prijetnega papirja nudijo zlasti in predvsem vsebino, ki v nas sproža vprašanja, krha predsodke, nas brusi in vodi na nova ozemlja. Pomembno je, kako je knjiga napisana, kako je prevedena, kakšen proces jo je oblikoval v to, kar slednjič držimo v rokah.

Posebnost Spletnega bralnega kluba je, da se lahko pridružite od vsepovsod – in to iz udobja lastne sobe. Potrebujete samo dostop do interneta, računalnik ali telefon s kamero in mikrofonom ter nekaj osnovnih računalniških spretnosti. Srečanja potekajo enkrat mesečno na enourni spletni konferenci.

Spletni bralni klub vodi Ana Jasmina Oseban.

Udeležba je brezplačna. Obvezna prijava. Število mest je omejeno. V primeru večjega števila prijav bodo udeležence sorazmerno razporedili po posameznih terminih.

PRIJAVA

E-prijava: Na Spletni bralni klub se prijavite tako, da izpolnite e-prijavnico »

Rok za prijavo: 7. februar 2020

PODROBNEJŠE INFORMACIJE

Preberite vabilo z vsemi podrobnostmi »

Facebook dogodek »


Organizator: Kulturno-umetniško društvo Police Dubove v sodelovanju s Knjižnico Ivančna Gorica, portalom Dobreknjige.si in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti

Spletni bralni klub poteka v okviru projekta Migracije v resničnosti, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...