Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Srečanje s tekstilom kot materialom dobrega počutja in povezanosti

Mednarodno priznani oblikovalki Jasmina Ferček in Tjaša Bavcon sta ustvarili knjigo Moč tekstila, v kateri predstavljata večkrat nagrajene tekstilne projekte kolektiva Oloop. Na dogodku bosta pripravili izkustveno delavnico ročnih del in v živo prikazali vpliv tekstila na počutje in naš vsakdan.

Ženske so že od nekdaj uporabljale tekstil, da so izrekale neizrekljivo, lajšale bolečine in se povezovale z drugimi ženskami, da bi z njimi delile svoje podobe. Umetnostna terapevtka Jasmina Ferček in avtorica podobe Tjaša Bavcon v  tem priročniku za ročna dela in samopomoč Moč tekstila predstavita zgodbo o povezanosti žensk, tekstila in dobrobiti. V knjigo je vključenih 12 tekstilnih projektov, s katerimi so izpostavljeni pozitivni učinki na dobro počutje, kakovost življenja in zdravje. 

Jasmina pravi, da ima tekstil rada »ker se ga dotikam, ga uporabljam in živim z njim. In rada vabim ženske v pogovore o tekstilnem ročnem delu. Pri tem jih z užitkom opazujem in poslušam, ko mi pripovedujejo o njegovih darovih. Njihove pripovedi me spominjajo na zgodbe o prvih ljubeznih, kar v resnici za mnoge tudi so.« Tjaša pa dodaja: »Ko potujemo skozi ustvarjalni proces s tekstilom, se lahko potopimo v globoko povezanost s tem, kar počnemo, naseli se mir in ponuja se prostor za samoraziskovanje, opazovanje svojih misli, občutkov in čustev, razkrivajo se nam lastni in tudi notranji svetovi.« 

Odkrijte potencial svojih rok in prepoznajte blagodejne učinke ustvarjanja s tekstilom.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Lokacija: Ljubljana - Konzorcij
Datum dogodka: 21. 03. 23 ob 18:00 do 19:00

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...