Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Srečanje z Manco Košir ob izidu njene nove knjige Nagovori tišine

Srečanje z Manco Košir ob izidu njene nove knjige Nagovori tišine

Prisrčno vabljeni na srečanje z Manco Košir in njenimi dopisovalci: slikarko Joni Zakonjšek, pesnikom in pisateljem Dušanom Šarotarjem, arhitektom, filozofom in teologom Robertom Dolinarjem, arhitektom in premišljevalcem Iro Zorkom, režiserjem Tomijem Janežičem ter umetnostno zgodovinarko in prevajalko Vesno Velkovrh Bukilico.
Pričakujemo vas v petek, 4. marca 2022, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani. Pogovor bo povezovala urednica knjige Nela Malečkar.

Pri Mladinski knjigi je izšla sedma knjiga epistol mojstrice dialoga Mance Košir z naslovom Nagovori tišine. Njena razmišljanja je tokrat navdihnila ljubezen do tišine. K dialogu je povabila raznovrstne ustvarjalce, vse po vrsti zaljubljence v tišino, in kot v korespondenci z njimi ugotavlja Manca, jih druži tudi posebno občutenje časa, močno zaznavanje narave in ljubezen do poezije. V civilizaciji, ki je naravnana na hrup in ropotanje, nam Nagovori tišine govorijo o svetovih, ki jih lahko prepoznamo in doživimo le v tišini. Navdih za knjigo je bil verz mističnega pesnika Dejana Kosa: »Tišina izreka dar, ki jo je izrekel«.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...