Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

The Witcher bo v slovenskem prevodu izšel pri založbi Mladinska knjiga

The Witcher bo v slovenskem prevodu izšel pri založbi Mladinska knjiga

Svetovni fantazijski fenomen The Witcher, ki je navdušil ljubitelje fantazije na igralnih konzolah, ekranih in v knjigah, bo v slovenskem prevodu izšel pri založbi Mladinska knjiga. Prva knjiga, zbirka kratkih zgodb Poslednja želja, bo objavljena jeseni leta 2021.

Preden sta svet osvojili trilogija videoiger (predvsem velemojstrovina The Witcher 3: Wild Hunt, ki pri mnogih velja za najboljšo igro vseh časov iz zvrsti igranja vlog) čislanega poljskega razvijalca CD Projekt Red in Netflixova nadaljevanka, je poljski pisatelj Andrzej Sapkowski (1948) privržence fantazijske književnosti navdušil s knjigami. Uspešnost njegovega pisanja mnogi pripisujejo izvirni mešanici ljudskih bajk in sodobnega realizma. Prvo kratko zgodbo iz serije o Witcherju je objavil že leta 1986 in na Poljskem zanjo dobil nagrado za najboljšo fantazijsko kratko zgodbo. Oboževalci so mu začeli pošiljati pisma, celo denar, s prošnjami, naj piše naprej. Z leti je tako nastala serija The Witcher, ki obsega dve zbirki kratkih zgodb in šest romanov.

Knjige iz serije The Witcher so prevedene v 37 jezikov in so na voljo v 80 državah sveta. O globalnem uspehu serije priča tudi podatek, da so do sedaj prodali več kot 15 milijonov izvodov knjig.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...