Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zlate hruške v najlepši izložbi meseca

Kot je že tradicija, v začetku januarja, zlate hruške okrasijo izložbo knjigarne Konzorcij. Letošnjo preobleko, dišečo po pomladi, je zasnoval ilustrator in grafični oblikovalec Peter Škerl. Izhajal je iz slikanice Drevo in ptica, prejemnice znaka za kakovost zlata hruška, ki jo je ustvaril s pesnico Andrejo Borin. Takole je razmišljal o zlatih hruškah:

Korenine drevesa so čvrsto vkopane v zemljo,
veje pa se raztezajo proti nebu, proti soncu.
Najpomembneje za drevo je, da raste, cveti
in obrodi plodove za novo življenje.
Ravno ZLATA HRUŠKA znak za kakovost mladinskih knjig
nas naredi to, da se želimo spreminjati in razvijati,
da delujemo tu in zdaj, ter želja po iskanju smisla življenja
in udejanjanja večnih vrednot…

Zlata hruška je znak za kakovost otroških in mladinskih knjig. Vsako leto so najboljše predstavljene v Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig, letošnji nosi naslov Utrip svet(eg(a.

Januarja, v Mesecu zlatih hrušk, pri katerem MKL, Pionirska sodeluje s knjigarno Konzorcij, bo promocija zlatih hrušk prisotna po celotni slovenski knjigotrški mreži Mladinske knjige Trgovine.

Lepo vas vabimo, da si ogledate izložbo knjigarne Konzorcij, si privoščite nekaj bralnih vitaminov ter se nam 25. 1. 2023 ob 10. uri pridružite na Strokovni sredi v Knjižnici Otona Župančiča, kjer se bomo pogovarjali z dobitniki priznanj zlata hruška ter z gospo Darko Tancer Kajnih, glavno in odgovorno urednico revije Otrok in knjiga, ob 50. obletnici izhajanja le-te.

 

Izložba je na ogled do 17. januarja 2023.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...