Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kaj pa vidva čakata?!

Zgodba para, ki ga odločitev za otroka vodi od uradne preko alternativne medicine vse do osebnostne preobrazbe
Suzana Zagorc
Prelistaj
Kaj pa vidva čakata?! -10%
17,01 € 18,90 € Prihrani 1,89 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,51 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6954-39-6
Leto izdaje izvirnika 2015
Urejanje Renate Rugelj, Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
360 g
254 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
knjige umco
biografije in spomini
osebna rast, duhovnost in ezoterika
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorica nas v iskrivem osebno izpovednem prvencu zapelje po čustvenem toboganu, ki se vije od trenutka, ko se par odloči za otroka, kar za seboj seveda potegne nepredvidljive posledice, do neskončnega iskanja rešitev, saj zaželene nosečnosti kar ni in ni. Par na tej poti ne izgubi upanja, temveč stvari vzame v svoje roke. Podata se k mojstru uradne medicine, potem pa, v nadaljevanju, preizkusita tudi razne druge, bolj alternativne možnosti, vse z namenom, da bi naposled le dobila otroka. Ko doživljata vzpone in padce, ko upanju sledijo poraz za porazom, začnejo padati tudi maske. Vse bolj se razkriva globina njunega odnosa in spoznanje, da otrok ni projekt, temveč čudež.

Iskrena knjiga, ki seže do srca!

»Že desetletja se vsak dan srečujem s pari, ki imajo težave pri zanositvi. Številnim izmed njih tudi sam zastavim vprašanje: ‘Kaj pa vidva čakata?!’ Suzana Zagorc v knjigi z istim naslovom predstavi svojo izkušnjo njunega prizadevanja za zanositev. Ta bo v pomoč mnogim parom, ki se tudi sami soočajo s podobnimi težavami. V njej pa občuteno, brez olepševanja in s številnimi podrobnostmi odstira tančice z dogajanja na tej poti tudi vsem drugim, ki ravno s tem vprašanjem naslavljajo mnoge pare. Knjiga Kaj pa vidva čakata?! je pomembna pridobitev za naš prostor, saj tovrstne literature, ki bi opisovala celotno izkušnjo skozi oči, telo in dušo sodobne mlade ženske, v slovenščini do sedaj še nismo imeli.«

– primarij mag. Primož Reš, dr. med., specialist ginekologije in porodništva

SUZANA ZAGORC je magistra komunikologije, ki vsaj tako spretno kot svinčnik vrti tudi kuhalnico. Nekdaj je bila strastna raziskovalka zdravega življenja, sedaj pa je predvsem zagovornica uporabe lastne pameti. Enako dobro se znajde tako v visokih petah in poslovnem kostimu, kot bosa pri stoji na glavi ali z nogami trdno na tleh pri obrezovanju vinske trte. V sebi nosi vse plasti ženskosti, od čiste svetnice do prave čarovnice.

Neskončno je hvaležna za vse, kar ji daje življenje, a mostov ne ohranja za vsako ceno. Ko jih je treba podreti, gre naprej in se ne ozira nazaj.

In ko je vržena v vodo, plava. Čeprav veliko raje pleše.

Čistokrvna?

Nikoli!

Polnokrvna?

Vedno!

Odlomek iz knjige:

»Kje sta pa bila toliko časa? Zakaj sta čakala leto in pol? Sploh vesta, kaj to pomeni? Koliko časa smo po nepotrebnem izgubili? Ob tem, da so odstotki uspešnosti s starostjo vse nižji?« je glasen zdravnik.

Zame to ni bil izgubljen čas. Zame je bil to nujen čas. Ustaviti se in počakati. Nisem čakala mirno, a sem vseeno ves čas čakala. Da začutim. Da slišim. Da se povežem. Da se najdem. Da vem.

V čakalnici me zdaj niso več zanimali drugi pari. Srečno, toda ne zanimajo me vaše zgodbe. Vem, po kaj sem prišla. Za vas ne vem, ampak meni bo uspelo. Kot bi prišla prvič in zadnjič. Samo enkrat, a dovolj, da zmagam.

 

O knjigi v drugih medijih

Sobotno branje na Radiu Prvi:
»Čeprav vsako leto več parov ob pomoči biomedicinske pomoči dobi otroka, pa je govorjenje o težavah z zanositvijo še vedno velik tabu. Knjiga Kaj pa vidva čakata?! Suzane Zagorc prekinja ta molk in razkrije stiske, s katerimi se soočajo pari, ko se prihodnost razigranega otroškega direndaja v hiši vse bolj odmika in polzi iz rok. V osebno izpovednem prvencu avtorica opisuje, kako želja po otroku par vodi od uradne do alternativne medicine vse do osebne preobrazbe. Pripravlja Urška Henigman.«

Recenzija Bukla

Redkokdaj v slovenščini kot izvirna knjiga izide tako iskren izpovedni prvenec, mešanica avtobiografskega romana in spominov, ki se vije okoli življenjske resnice, da lahko imaš vse in obenem ničesar, kot je to v pričujoči knjigi Kaj pa vidva čakata?! Avtorica je mlada, sodobna slovenska ženska, ki si je od mladosti naprej želela čim bolje urediti življenje in kariero. Dobro ji je šlo in nekaj časa je na svoji poti dosegala vse, kar si je zadala, od izobrazbe in dela do partnerja in prostega časa. Na pragu tridesetih se je s partnerjem odločila, da je napočil čas za nov projekt – za otroka, a sama nista mogla poskrbeti za to in pot ju je najprej peljala k uradni medicini. Tu so specialisti vedno znova ugotavljali, da ni nobenih telesnih razlogov, da do zanositve ne pride. Preizkusila sta vse medicinske nasvete, poskusila s hormoni in iglami, tudi umetno oploditev, a otipljivega »rezultata« ni in ni bilo. Suzana Zagorc se je podala naprej, k alternativnim možnostim, preiskala je vse rešitve, poskusila vse oblike zdravega življenja, preverjala zdravilce ter bioenergetike in tako naprej. V ranljivem stanju je bila dovzetna za vse, kar so ji svetovali, doživljala je padce in v obliki vzponov pred seboj iskala nove rešitve. Postala je najbolj zdrava ženska, kolikor je bila lahko. A rezultata še vedno ni bilo. Ko je izčrpala še te možnosti, ji je postalo jasno, da mora pustiti času čas, se ustaviti in počakati. Po dolgem čakanju in notranjem preobražanju je v sebi začutila, da je napočil čas za ponovni poskus ... Avtorica nam svojo zgodbo pripoveduje neposredno in inteligentno, včasih boleče zareže tako v svoje telo kot psiho, spet drugič je pronicljiva opazovalka družbenega dogajanja okoli sebe, ki po eni strani spodbuja feministično plat njenega ženskega bivanja, po drugi strani pa se je z željo po otroku pustila ujeti v sfero potrošniškega razmišljanja, v katerem naj bi bilo za določeno ceno vse na voljo takoj. S svojo pristnostjo in odprtostjo je knjiga Kaj pa vidva čakata?! spodbudno branje za mnoge pare, ki se soočajo s težavami pri zanositvi, obenem pa tudi vsestransko navdihujoče in izzivalno branje o izzivih ženskosti in ustvarjanja družine v tretjem tisočletju.

Klara Jarc, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...