Urednikov uvodnik
Ta zgodba se dogaja v Ameriki, seveda pa lahko med vrsticami začutite, da v njej razmišljam predvsem o Sloveniji. Pa pojdimo. Njegovo knjigarno smo našli že zvečer, ko smo.. več>
Avtor
Janez Bogataj
Razvrsti:
Hart, 2018, mehka vezava,
Spletna cena: 18,90 €
Prva publikacija o slovenski nacionalni jedi, odkar je Republika Slovenija v letu 2017 zaščitila slovensko potico, za začetek orehovo, orehovo z rozinami, pehtranovo, pehtranovo s skuto in.. več>
Celjska Mohorjeva družba, 2017, trda vezava,
Spletna cena: 23,50 €
Ljudsko zdravilstvo in kulinarika s patrom Simonom Ašičem V samostanskem podjetju Sitik v Stični po receptih patra Simona Ašiča pripravljajo domač jabolčni kis in različne vrste.. več>
ZTT = EST, 2016, mehka vezava, 12,00 €
Iz Galebove knjižne zakladnice prihaja tudi knjiga avtorice Klarisa M. Jovanović in (il. Veno Dolenc) Dobra jed se sama ponuja (Jedi stoletij za sodobne čase), ki prinaša sporočilo o.. več>
Družina, 2016, trda vezava,
Spletna cena: 24,90 €
Na stičišču Mediterana, Alp, Panonske nižine in Balkana • Od ajdove kaše … do žgancev. Vmes pa še 23 drugih jedi, ki se začenjajo s črkami v slovenski abecedi... več>
Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, 2015, mehka vezava
Rokus Klett, 2012, mehka vezava, 28,50 €
Prva izdaja gastronomske zakladnice Okusiti Slovenijo je izšla že pred petimi leti. Ni naključje, da je knjiga izšla pod priznano blagovno znamko National Geographic, saj predstavlja.. več>
Mladinska knjiga, 2012, trda vezava, 129,90 €
Ob poplavi vseh vrst GPS-naprav zemljevid še vedno ostaja temelj prostorske predstave in orientacije. Ekrani zmanjšajo perspektivo, ukleščijo v začrtano pot, ki je stranpoti ne zanimajo, in že.. več>
Mladinska knjiga, 2011, trda vezava, 44,85 €
- Kaj, zakaj, kje in kako praznujemo? - Šege in navade v Sloveniji od leta 1991 do 2011. - Državni in verski prazniki, njihove zasnove, sporočila, pomeni, znamenja in programi. - Sodobne.. več>
Turistična zveza Slovenije, 2006, trda vezava, 19,53 €
V zborniku, ki ga je izdala TZS, so zbrani prispevki strokovnjakov, ki predstavljajo razvoj turizma v našem prostoru od sredine 19. stoletja do danes. Kot je zapisal urednik zbornika Srečko Šajn,.. več>
Rokus Klett, 2005, trda vezava
Nova knjiga znanega slovenskega etnologa Janeza Bogataja, ki je v režiji založbe Rokus že objavil deli Mojstrovine Slovenije in Kuhinja Slovenije: mojstrovine nove kuharske umetnosti, je zasnovana.. več>
Gaya, 2009, mehka vezava, 30,00 €
Avtorica, profesorica slovenščine na univerzi v Trstu, je sestavila jedrnat pregled slovničnih pravil, ki bo v pomoč tako tistim uporabnikom, ki jim je slovenščina materni jezik in bi radi.. več>
Družina, 2015, trda vezava,
Spletna cena: 19,90 €
Marija Remec je leta 1915, ko je divjala prva svetovna vojna, zbrala več kot 400 odličnih in zdravih receptov in jih objavila v knjižici Varčna kuharica. Temeljna značilnost njenih receptov je.. več>
Morfem, 2013, trda vezava, 22,90 €
Božič je poleg velike noči največji krščanski praznik. Praznujejo ga tudi neverujoči, saj prinaša vrsto pozitivnih sporočil za sodobnega svetovljana. Številne šege.. več>
Ico, 2012, trda vezava, 22,80 €
Jagodni izbor več kot 300 najlepših besedil za glasbo. več>
Žensko združenje Zemzem, 2011, mehka vezava, 19,00 €
"...Odkrivanje posebnosti bošnjaških tradicionalnih jedi ne pomeni samo odkrivanja drugačnih sestavin, načinov priprave jedi in njihovih okusov, temveč tudi vsakdanjih in prazničnih okvirov, v.. več>
Celjska Mohorjeva družba, 2011, trda vezava,
Spletna cena: 31,00 €
• Kuharske bukve Valentina Vodnika, Ljubljana 1799, so prva kuharska knjiga v slovenskem jeziku. • Knjiga pomembno sooblikuje razvoj kulinarike in gastronomije Slovenije in uvršča našo državo.. več>
Mladinska knjiga, 2010, trda vezava, 34,96 €
Slovenija je raznolika in to velja tudi za slovensko peko ter specialitete kruha in drobnega peciva. Avtorica je na enem mestu zbrala dišeče dobrote z vseh koncev Slovenije. Številne znane, pa.. več>
Litera, 2009, trda vezava, 24,20 €
Amata, 2005, mehka vezava
Milan Trobič je v tej izvrstni raziskavi razčlenil različne pojavnosti Krpanovih sledi, ki se kažejo v časovno in tipološko pestrem razponu, vpetem med kontrabant in tihotapljenje. V nasprotju.. več>