Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Poslušaj me, tebi pojem – Katarina Nadrag
Datum dogodka: četrtek, 30.03.2017

literarni dogodek

četrtek, 30. marec, ob 18.00, Trubarjeva hiša literature

»Avtorica bralcu približa kaotičnost človekovega notranjega sveta v stiski, obenem pa nazorno opiše božansko moč medsebojnih odnosov. Intimna realistična pripoved z globoko sporočilnostjo«, je zapisala Diana Volčjak v recenziji v reviji Bukla. Roman Katarine Nadrag je poln življenja. Po eni strani nas sooča s krutim, z nasilnim, odvisnim in vzvišenim, po drugi pa s harmoničnim, z naklonjenim, intimnim in ljubečim. »Včasih iz razbitin nastane kaj osupljivo lepega, če dodamo nekaj ustvarjalnosti in ljubezni«, meni avtorica, ki je s svojim romanom postavila »spomenik otroku v meni«.
Dodajmo, da je Katarina Nadrag avtorica odmevne knjige Utopljene sanje (2010), slikarka in pesnica. Pogovor z avtorico bo vodila Andreja Blažič Klemenc. Glasbeno bo pospremila predstavitev knjige na e-pianu Anneliese Merkač-Hauser. Dogodek organizira Založba Fran iz Celovca.