Urednikov uvodnik
Ta zgodba se dogaja v Ameriki, seveda pa lahko med vrsticami začutite, da v njej razmišljam predvsem o Sloveniji. Pa pojdimo. Njegovo knjigarno smo našli že zvečer, ko smo.. več>
Novica
Izšla je nova Bukla, št. 143, julij-avgust 2018

Nova številka Bukle ponovno brezplačno prinaša novosti iz knjižnega sveta.

Urednik Samo Rugelj v uvodniku spregovori o značilnostih knjigarniške mreže v ZDA. Ob izidu novih knjig so na naslovnici trije slovenski avtorji: Jela Krečič, Miha Mazzini in Katja Perat. Poleg njih sta si čas za intervju vzela še: Kari Klemelä in Miha Šalehar.

Manca Košir ponovno gostuje v stalni rubriki Knjiga meseca. Tokrat predstavlja kar dva knjižna naslova. Gostja rubrike Ljubljana – Unescovo mesto literature je tokrat avtorica, vizualna umetnica in ilustratorka Samira Kentrić. Da boste poletje preživeli (tudi) s knjigo v rokah, vam bodo za lažji izbor knjige poskrbeli zaposleni na Javni agenciji za knjigo in pri Mestni knjižnici Ljubljana. Pišemo tudi o razstavi prepovedanih knjig v NUK-u z naslovom In vendar so jih brali.

Poleg ostalih zanimivosti jedro revije tudi tokrat predstavljajo opisi knjižnih novosti. Na 56 straneh smo jih pripravili več kot 140. Brezplačno tiskano izdajo revije Bukla lahko najdete v vseh dobrih knjigarnah, v večini slovenskih knjižnic in še na mnogih drugih lokacijah, kjer imajo radi knjige, prebirate pa jo lahko tudi na Facebooku.

Ali ste vedeli da revijo lahko prejemate tudi v svoj domači poštni nabiralnik?