Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ljubezen deluje

Odkrijte skrivnostno neverjetno življenje v običajnem svetu
Bob Goff
Ljubezen deluje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-278-515-4
Naslov izvirnika Love does
Podnaslov izvirnika Discover a Secretly Incredible Life in an Ordinary World
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Marko Nzobandora
Urejanje Aleš Čeh

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
280 g
214 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
biografije in spomini > avtobiografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Skrivna sestavina najpomembnejšega recepta: ljubezen

Bob Goff, avtor kar treh knjižnih uspešnic, v svoji prvi knjigi prinaša sproščen, hkrati pa izredno življenjski in pomenljiv vpogled v svojo interpretacijo božje in človeške ljubezni. S humornimi, večkrat pa tudi izpovednimi in ganljivimi anekdotami nas vodi skozi svoje neobičajno življenje in nam skuša pokazati, da Boga najdemo povsod. Tudi na krajih, kjer ga resnično ne bi pričakovali – denimo na atrakciji sredi zabaviščnega parka!

Kaj ima z ljubeznijo opraviti na primer to, da vaši otroci vsem predsednikom in voditeljem držav sveta pošljejo vabilo na srečanje in se nanj nekateri dejansko odzovejo? Kaj se zgodi, če mislite, da vas prijatelj po telefonu skuša potegniti za nos, potem pa izveste, da ste »v šali« pozitivno odgovorili na vprašanje, če bi postali konzul Republike Ugande v ZDA? In kaj, če se vaša radovednost do filmskega snemanja sprevrže v to, da se neavtorizirano infiltrirate na sceno najnovejšega ameriškega filma, pri tem pa skušate dajati vtis, da ste varnostnik?

Prva knjiga avtorja več knjižnih uspešnic odgovore na ta vprašanja postreže zelo osebno, saj se mu je vse našteto zgodilo – in v prav vsaki stvari najde dokaz božje in človeške ljubezni, čeprav so mu kdaj vzgibi zaradi skrivnostnosti tega čustva nejasni. Kot pravi: tudi Jezus ni vsake stvari razložil do potankosti. Svoje prilike je ovijal v skrivnostno simboliko, zaradi česar je presegel svoj čas in podal univerzalne resnice za vse čase. Tudi avtor sledi tej ideji. Skozi zabavne, šaljive, provokativne prigode skuša pripovedovati o čudežu Božje ljubezni, ki se razodene skozi naša običajna življenja in jih prav s to skrivno sestavino dela neobičajna.

Odlomek iz knjige

Zavila sva okoli vogala in pred nama je stal detektor kovin in ob njem varnostnik. Naval adrenalina, ki sem ga začutil, mi je dal vedeti, da so naju zasačili. Ta potegavščina se bo gotovo slabo končala in vedel sem, da bova v velikih težavah, ker sva bila v Kongresni knjižnici sredi noči.
»Kje imata izkaznici snemalne ekipe?« je bevsknil varnostnik, medtem ko je po telefonu govoril s svojim dekletom.
»Nimava jih,« sva rekla nekam klavrno.
Svojemu dekletu je zamomljal nekaj o tipih v snemalni ekipi, kot sva midva, in zmajal z glavo. Razdraženo nama je pokazal, naj greva skozi detektor kovin. Šla sva skozi in hitro stekla po hodniku, varnostnik pa je vpil nekaj o »izkaznicah … naslednjič«.
Zavila sva okoli zadnjega vogala in prišla na prizorišče. Stala sva v Kongresni knjižnici in ura je bila dve zjutraj. Stavba je ogromna in okrašena in v njej se nahaja na stotine tisočev knjig. Milijoni knjig. Menda vse knjige. Spraševal sem se, kako imajo člani kongresa čas prebrati vse te knjige.
Pod veliko kupolo je vladala mračna tišina. In bilo je vroče. Filmske luči so bile prižgane in, ker sem si kasneje film ogledal, mislim, da so snemali prizor, v katerem igralci iščejo Predsedniško knjigo skrivnosti. To je precej zabaven prizor. Z Brandonom bi lahko z najino živčno energijo napajala luči. Predvsem zaradi vse policije in varnostnikov, ki so obkrožali prizorišče. Ena stvar je, da prideš na prizorišče in se pretvarjaš, da veš, kaj delaš. A ko si enkrat tam, ima vsak svoje delo in je videti zaposlen. Nisva mogla preprosto zgrabiti kamere in začeti snemati. Zato sva čez nekaj časa, ko sva vedela, da imava super zgodbo za naslednji dan, začela šepetati: »Kako bova prišla od tod, ne da bi naju ujeli?« To je bil primeren trenutek, da bi začela igrati napeta filmska glasba.
Ravno, ko sva se z Brandonom želela obrniti na petah in oditi, je okrog vogala prišel Nicolas Cage, oblečen v smoking, z njim pa igralka Diane Kruger v svoji obleki. Umaknila sva se jima s poti in, ne da bi se dogovorila, začela hoditi za njima, kot da spadava v njuno spremstvo. Brez heca. Šla sva mimo igralske zasedbe, snemalne ekipe in varnostnikov, kot tudi policije. Nihče naju ni nič vprašal. Igralcema sva sledila skozi glavna vrata, ko pa sta se obrnila na desno proti svojim prikolicam, okrašenimi z zvezdami, sva zavila levo proti grmovju.
(Str. 84–85)

Recenzija Bukla

Bob Goff (1959) je ameriški odvet­nik, motivacijski govornik in avtor štirih knjig (nazadnje Dream Big), med katerimi izstopa ravno Ljubezen deluje, ki je izvirno izšla leta 2012, z njo pa je dosegel mednarodno prepoznavnost. Goffovo prepričanje v tej knjigi temelji na preprostem, a še kako učinkovitem dejstvu: ljubezen dela čudeže. Kot velik človekoljub in humanitarni delavec je Goff s svojo neprofitno organizacijo spremenil življenje mnogih otrok v državah tretjega sveta, saj se zavzema za odpravo krivic, ki so jih pogosto deležni otroci v teh predelih, hkrati pa jim skuša zagotoviti primerno izobraževanje, ki je po njegovem mnenju temelj njihovega boljšega življenja. Geoff nam skozi zabavne, šaljive pa tudi provokativne zgodbe z različnih koncev sveta pripoveduje o čudežu (tudi Božje) ljubezni, ki jo najde marsikje, saj se ta po njegovem razodene skozi naša običajna življenja in jih s prav to (skrivno) sestavino naredi drugačna, neobičajna in boljša. Motivacijska knjiga!

Renate Rugelj, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...