Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Morje bližine

Morska premišljevanja o morju in življenju
Mitja Zupančič
Morje bližine
22,90 € 22,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Osminka & Co.
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-94167-4-7

Tehnične lastnosti
mehka vezava
234 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtobiografski roman v črticah, v katerem avtor piše zgodbo v zgodbi. Prva govori o 64-dnevni plovbi vzdolž vzhodne jadranske obale, druga pa je zgodba o osebnem priznanju izgubljene ljubezni in iskanju nove sreče.
Bil je hladen decembrski večer, ko sta v kontakt stopila dva morjeplovca, ki sta imela isto bolezen, barko. Starejši jo je želel prodati, da bi bil lahko bolj spokojen, mlajši pa si jo je želel kupiti, da bi smel in zmogel naprej delati in ustvarjati, predvsem pa spet ljubiti in biti ljubljen. Vse se je zgodilo spontano, brez naključja, z razlogom, kot tudi njuno prvo in hkrati edino osebno srečanje. Ostarela dvojambornica Pinnass III (KP – 3510) je v hladnem januarju dobila novo ime Issa (PI – 777). Kmalu je bila pripravljena, da odpluje na morje bližine, na čudoviti Jadran. Na to plovbo pa še ni bil pripravljen novi lastnik barke, saj je ostal razpet med srcem in razumom, med novo zvezo in odgovornostjo do svoje primarne družine. Pred vkrcanjem na barko se je moral odločiti in za seboj pustiti usodno žensko. Bivanje med valovi mu je naložilo priznanje grehov, ga pokorilo, a hkrati ponudilo osebnostno rast in nova spoznanja ...

Recenzija Bukla

Morje bližine je novo, že deseto knjiž­no delo, ki ga je izdal znani slovenski publicist, časnikar in založnik Mitja Zupančič. Morje bližine je avto­biografski roman v črticah, v katerem avtor skozi 64-dnevno plovbo vzdolž vzhodne jadranske obale opisuje svojo življenjsko zgodbo vzponov in padcev. Dolgo se je upiral lastni barki, saj je vedel, da na njej ni prostora za polovične odnose. Kupil je ostareli ketch, ker je bila ponudba enostavno tako intimna in dobra, da se ji ni mogel upreti. Na dan vkrcanja pa se je moral odločiti med srcem in razumom, za seboj je moral pustiti ljubezen, se boriti z valovi, predvsem pa sam s seboj in sprejetimi odločit­vami. Mate Dolenc je nekoč zapisal, da usodne ženske odidejo, ribe pa ostanejo, Zupančičeva spoznanja, razmišljanja in zorenje z morjem pa so ostali zapisani v tem romanu na 234 straneh, z datumom izida 29. 10. 2019, kar ni napaka, ampak premišljena avtorjeva ­poteza.

Renate Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...