Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Čudovite sanje

Razposajena pripoved o družinskem kaosu, osebnih strasteh in temu, kako sem obojemu rekla "da"
Jennifer Fulwiler
Čudovite sanje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-04-0665-5
Naslov izvirnika One beautiful dream
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Eva Markovič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
270 g
239 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini
biografije in spomini > avtobiografija
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Žongliranje med službo in družino, materinstvom in prostim časom, družinskim življenjem, to je vsakodnevna realnost mnogih žensk. Pogosto slišimo, da vsega ne moreš imeti. Čudovite sanje so osebna pripoved ženske, ki si je upala verjeti, da imaš lahko vse, če si le pripravljen, da si na novo zamisliš in iznajdeš kaj pomeni "imeti vse".

Čudovite sanje so vesela, šaljiva in mestoma tudi surovo iskrena zgodba o tem, kaj se zgodi, ko se ženska odloči, da bo poizkusila slediti svojim sanjam, ob tem pa skrbela za več otrok, ki so še v plenicah. Je zgodba, ki govori o tem, da ko se učimo odpirati svoje življenje drugim, to lahko postane glasno in kaotično, toda prav v tem neredu bomo našli pravo, resnično veselje. Ob posameznih pomembnih osebah in dogodkih v njenem življenju se Jennifer počasi premika k spoznanju, da življenje, ki ga potrebuješ za pravo rast, ni življenje, ki bi si ga prvotno izbrala sama. 

O avtorici

Jennifer Fulwiler je mati šestih otrok in komičarka, avtorica številnih prodajnih uspešnic (Sometnihg Other Than God, Your Blue Flame: Drop the Guilt and Do What Makes You Come Alive), ki o sebi pravi, da je zadnja oseba, za katero bi pričakovali, da bo nekoč mati šestih otrok. Bila je namreč zelo vase zaprt otrok, edinka, deloholik in nekdanja ateistka, ki si nikoli ni namerava ustvariti družine. 

Recenzija Bukla

Iskrena in pogosto tudi smešna pripoved o tem kaj se zgodi, ko se ženska, mlada mati, odzove ustvarjalnemu klicu, pisanju knjige, ki jo osrečuje in v njej prižiga modri plamen. Četudi je pot daljša kot je načrtovala, saj po prvem dojenčku v nekaj naslednjih letih rodi še pet otrok in ves čas kaotično žonglira med plenicami, kuhanjem, pranjem ter finančnimi skrbmi, se svojim sanjam o knjigi ne želi odpovedati. Ob ljubeči podpori moža, angažirane tašče, staršev, dedka, prijateljic in celotne skupnosti se nauči da je možno vse to združiti. Starševstvo, osebne ambicije, naravno načrtovanje družine in vera so lahko zapletene reči, ampak, ko se jih loti komičarka, izkušena blogerka in radijska voditeljica, ki ima neverjetne dar za pisanje, smo priča pristnim čustvom, nezaigranim trenutkom, življenjski modrosti in nepričakovanim obratom.

Renate Rugelj, Bukla 156

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...