Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Darilo divjine

Svoboda, sproščenost, pogum, hvaležnost - narava vsakomur daje tisto, kar potrebuje
Elli H. Radinger
Darilo divjine
24,99 € 24,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-01-6314-5
Naslov izvirnika Das Geschenk der Wildnis
Podnaslov izvirnika Freiheit, Gelassenheit, Mut, Dankbarkeit – Wie die Natur jedem das gibt, was er braucht
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Petra Piber

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov.

Divjina je v nas globoko zakoreninjena: izziva nas, nas krepi, pomirja in odpira srca. Elli H. Radinger pripoveduje čarobne zgodbe o tem, s čim vse nas obdaruje divjina: pustolovščinami, sproščenostjo, čudenjem, mirom, temo, medsebojno bližino, vztrajnostjo, zaupanjem, a tudi skromnostjo in strahom.

A divjina ni vedno, kot si jo predstavljamo: čista narava brez ljudi in zgradb. Divjina je povsod, v gozdu, na morju, na vrtu – in včasih tudi čisto blizu, v nas samih. Kliče nas naša lastna divjina, hrepenenje, da bi se vrnili k svoji naravi in občutili osebne meje ter jih razširili, premagali sami sebe. Vabi nas, da se soočimo z novimi situacijami, se osvobodimo vsakdanjih vlog in obveznosti, ki jih moramo izpolnjevati.

O avtorici

Elli H. Radinger (1951) je specialistka za volkove, raziskovalka narave ter avtorica knjig, v katerih se posveča volkovom, psom in naravi. Nekdajna odvetnica in ustanoviteljica neprofitne organizacije »Society for the Protection of Wolves« je večino odraslega življenja preživljala v ameriškem narodnem parku Yellowstone in opazovala divje volkove.

Mednarodna uspešnica Modrost volkov je bila v Sloveniji najbolje prodajana izdaja Mladinske knjige v letu 2019.

Danes s psičko Shiro živi v Nemčiji in poleg pisanja knjig izdaja revijo »Wolf« ter predaja svoje znanje na seminarjih in predavanjih. Knjiga je prevedena v več kot 15 jezikov. 

Recenzija Bukla

Elli H. Radinger (1951) v slovenščini že poznamo po uspešnicah Modrost volkov in Modrost starih psov, s knjigo Darilo divjine pa je ustvarila občutljiv (avto)portret svoje zaljubljenosti v naravo, ki jo je zaznamovala za zmeraj. Včasih je bila namreč pravnica, potem pa se je že kar nekaj desetletij nazaj odločila za novo življenjsko pot, prežeto z naravo: kot prostovoljka je delala v Yellowstonskem narodnem parku, kjer so sredi devetdesetih ponovno naselili volkove, bila je turistična vodnica v Velikem kanjonu, pa tudi marljiva opazovalka tako bizonov, grizlijev kot kojotov (ki so ji celo bolj ljubi od volkov). V tej knjigi navdahnjeno pripoveduje o (ameriških) živalih in krajih, ki so pri njej pustili najgloblje sledi, pa naj bo to reka Colorado na dnu Velikega kanjona, ob kateri je preživela popoln teden, Waldensko jezero, kjer se je ob jutrih kopala tako kot Henry David Thoreau in stopala po njegovih sledeh, ali pa (skoraj mistični) kraji Indijancev v Navahu, ki so jo preselili v neki drug, povsem drugačen čas. Darilo divjine je avtoričina najbolj osebna knjiga, v veliki meri napisana med koronavirusnimi ukrepi, ko je bilo njeno (pa tudi naše) hrepenenje po bližini prvinske narave na vrhuncu. Hvalnica ameriški divjini!

Samo Rugelj, Bukla 162

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...