Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Normalna po kapi

Jasmina Završnik
Normalna po kapi Novo
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-7129-77-9

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
260 g
181 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

»V avtobiografiji iskreno opisujem spoprijemanje z novim življenjem, dolgo, naporno in včasih nevzdržno pot okrevanja z vsemi bolečinami in težavami, ki jih je kap prinesla. Vendar je prežeta tudi z iskanjem optimizma, smisla v “vse se zgodi z razlogom”. Kljub fizičnim pomanjkljivostim prekipevam od energije, ne manjka mi nasmeha, srčnosti, vztrajnosti, poguma, hvaležnosti. Kljub oviram lahko potuješ, najdeš ljubezen, si srečen. Sicer se kdaj tudi zjočeš, smiliš samemu sebi, sanjaš o “čejih”, se sprašuješ o “zakajjih”, obupuješ ... vzponi in padci – vse to so koščki mozaika moje zgodbe. Po besedah prijateljice Maje sem šele po kapi “normalna”, saj v “prejšnjem življenju” nisem imela prestanka in so mi drugi s težavo sledili. Ironično – saj se sama dojemam kot invalidko in vse prej kot normalno.

Možganska kap je bolezen, ki mi je veliko vzela, otežila življenje; a tudi izkušnja, ki me je ogromno naučila. Svojo pot želim deliti z drugimi in pomagati marsikomu, ki se spoprijema s podobno diagnozo. Delo novinarke sem morala pustiti ob strani in se posvetiti sebi, fizioterapiji, okrevanju, delu na samostojnosti.« Jasmina Završnik

Avtorica o knjigi: 

Gre za avtobiografsko izpoved, saj sem pisala o svoji izkušnji z boleznijo. Ker rada pišem, se mi je zdelo logično, da na papir izlijem največjo preizkušnjo, ki me je doletela. Gre za zgodbo, ki jo je napisalo moje življenje.

Knjiga je v prvi vrsti namenjena osebam, ki jih je življenje popeljalo na podobno pot okrevanja po možganski kapi ali katerikoli drugi bolezni, menim pa, da se lahko z njo poistoveti vsakdo, ki se prebija skozi življenje.

S knjigo sem želela približati to zahrbtno bolezen širši javnosti. V moji zgodbi prevladujejo pogum, upanje, optimizem in volja do življenja. Glavno sporočilo je, da ne smeš obupati, tudi, če ti življenje postavi še tako na prvi pogled nepremagljive ovire.

Jasmina Završnik je 34-letna Štajerka, ki vedno zajema življenje z veliko žlico. Najbolj jo zaznamujejo ljubezen do pisane besede, novinarska žilica, želja po potovanjih in raziskovanju sveta okoli sebe. Vsaj tako se je glasil kratek opis avtorice pred desetimi leti. Ko se je leto 2011 prevesilo v novo leto, se ji je življenje popolnoma spremenilo …


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...