Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pasja ljubezen

Zgodba o človeku, psu in življenju, polnem ljubezni in skrivnosti
Tom Inglis
Pasja ljubezen
21,90 € 21,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Aktivni mediji
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-95552-2-4
Naslov izvirnika To Love a Dog
Podnaslov izvirnika The Story of One Man, One dog, and a Lifetime of Love nad Mystery
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Jolanda Blokar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
260 g
191 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pasja ljubezen pripoveduje zgodbo o Tomovem življenju z mehkodlako pšenično terierko Pepe in obravnava večtisočletno vez med ljudmi in psi.
V njej razmišlja, zakaj si naložimo breme skrbi za te živali, ki so popolnoma odvisne od nas, ki v naša življenja vnašajo nered in vznemirjenje ter bodo verjetno umrle pred nami in nas pustile žalovati za seboj.
Je ganljivo in zanimivo raziskovanje življenja s človekovim najboljšim prijateljem. V osemnajstih letih se je nabralo nešteto dni sprehodov, iger in občasnega kaosa. Toda zdaj se oba starata.

Ko ljudje srečamo tujce, ovohamo drug drugega. Morda se res ne vohamo po ritih, ampak slab vonj nas zlahka odbije. Prav tako prvih pet ali šest sekund iščemo informacije o sogovorniku, namige, ki bi nam kaj povedali o človeku, ki smo ga pravkar srečali. Prvi vtis je ključen, čeprav včasih ni ravno točen.

Lep pes, ki je krotek, prijazen in ubogljiv, nekaj pove o meni. To je najstarejša zvijača, kar jih je. Potrdile so jo tudi raziskave. Ljudje, ki v park pridejo s psom, se bodo verjetneje zapletli v pogovor z neznanci ne glede na to, ali imajo neznanci psa ali ne.

Psi so predvsem čustveni delavci. So terapevti, ki ljudem pomagajo prenesti razočaranje, težave in tesnobo, ki se porajajo v stiku z zunanjim svetom. So čustvene gobe, ki ljudem pomagajo preboleti izgubo in osamljenost. Potrtim pomagajo, da zlezejo iz svoje lupine. So vir naklonjenosti in podpore za tiste, ki so jih prizadeli bližnji. Eden najboljših načinov, da preboliš smrt, ločitev ali razhod, je pes.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...