Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Filozofija ekonomije

Svet kot ekonomija
Sergej Bulgakov
Filozofija ekonomije
22,00 € 22,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba KUD Logos
Zbirka KUD Logos
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6519-90-8
Naslov izvirnika Filosofija hozjajstva
Prevod Urša Zabukovec
Spremna beseda Urša Zabukovec
Urejanje Gorazd Kocijančič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12,5 cm
310 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > ekonomija
filozofija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Bulgakova filozofija ekonomske dejavnosti, njegova vizija odnosa med Bogom, človekom in naravo je skoraj za celo stoletje prehitela svoj čas tako v Rusiji kot na Zahodu; pravo zanimanje za to filozofijo se je pojavilo šele v zadnjih desetletjih, in sicer na več področjih.

Njegova vizija oziroma strategija modernizacije, nujnost prilagoditve kapitalizma narodni in kulturni identiteti, ki vključuje tudi religiozno izročilo, je nekaj, kar že dlje časa poznajo na različnih koncih sveta (recimo na Japonskem, Tajvanu ali v Singapurju), medtem ko evropske države brezglavo in brezuspešno uvajajo zahodni tip kapitalizma. (Urša Zabukovec)

Recenzija Bukla

Bulgakov (1871– 1944) je bil teolog ruske pravoslavne cerkve, filozof in ekonomist, ki ga v slovenščini že poznamo po monografiji Tragedija in filozofija: filozofija in dogma (prevedeno leta 2006), sedaj pa je izšla še njegovo znano delo Filozofija ekonomije, ki je bila izvirno njegova doktorska disertacija, ki jo je za natis pripravil leta 1912. Ne glede na to, da je izvirno besedilo starejše od sto let, je še vedno aktualno, v njem skuša pa Bulgakov čim bolj splošno definirati ekonomijo, sploh v času po Edenu. V njem je človek še bival v popolnem sožitju z naravo, potem pa se je moral (z njo) začeti bojevati za svoj obstoj. Po Bulgakovu ekonomija torej predstavlja boj človeštva s stihijskimi silami narave, kar človeštvo počne z namenom varovanja in širitve življenja, to pa vključuje tudi pokoritev in počlovečenje narave ter njeno preobrazbo v potencialno človeški organizem. Unikatna mešanica teologije, filozofije in ekonomije.

Samo Rugelj, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...