Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zgodbe s ploščate Zemlje

Nick Davies
Zgodbe s ploščate Zemlje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Ciceron
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6627-24-5
Naslov izvirnika Flat Earth News
Prevod Katja Cvahte, Andrej Poznič

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
13 x 12 cm
463 strani
Tip knjige
članki in študije
Kategorije
družbene vede > novinarstvo
družbene vede > ekonomija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Novinarji lažejo, ponarejajo dejstva, zavestno sodelujejo v širjenju propagande. Star britanski novinarski maček, Nick Davies, je tisto, kar danes prevladuje v globalnih množičnih medijih, označil sila preprosto in vsakomur razumljivo: Zgodbe s ploščate Zemlje.

To so zgodbe, ki so neverjetne, vsi dobro vemo, da so lažne, izkrivljene, napisane in objavljene samo zaradi določenih gospodarskih ali političnih interesov posameznikov, skupin ali celih držav. V medije prihajajo iz različnih virov, najpogosteje iz piarovskih agencij, velikih korporacij, državnih propagandističnih uradov in tajnih služb. V medijih prevladujejo. Pred objavo gredo skozi stotine uredniških in novinarskih rok, toda nihče jih ne preverja. Nihče se jim ne upre. Nasprotno, novinarji tudi sami kar tekmujejo v produkciji zgodb s ploščate Zemlje.

Recenzija Bukla

Zgodbe s ploščate Zemlje so zgodbe, kot jih pišejo sodobni mediji: dobro načrtovane, temeljito raziskane in premišljeno skonstruirane. Vendar ne s strani novinarjev, temveč korporacij, politike in podtalja, interesnih združenj ter piarovcev, medtem ko so mediji samo igračke in novinarji nedolžno orodje za njihov prepričljiv plasma – površinska maska, pod katero je mogoče skriti poteze, ki na koncu zadevajo vso družbo in vse posameznike v njej. Nick Davies je dolgoletni kolumnist, dopisnik in urednik, največji pečat pa je pustil pri Guardianu. V knjigi obravnava hierarhično strukturo medijskih hiš, načine delovanja državne propagande in zasebno življenje odnosov z javnostmi, v zadnjem delu pa se poglobi v interno dogajanje časnikov Sunday Times, Observer in Mail. Je avtentično raziskovalno novinarstvo le še utopija?

Žiga Valetič, Bukla 82-83

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...