Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Odpoved pogodbe o zaposlitvi

Nina Scortegagna Kavčnik, Miha Šercer
Odpoved pogodbe o zaposlitvi

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Uradni list Republike Slovenije
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-204-606-4
Urejanje Maja Hostnik Kališek

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 17 cm
920 g
432 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > pravo
družbene vede > ekonomija
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Priročnik Odpoved pogodbe o zaposlitvi je novost na slovenskem knjižnem trgu, saj se kot prvo delo pri nas teme odpovedi pogodbe o zaposlitvi loteva poglobljeno in z izključnim poudarkom na praksi.

V današnjih razmerah postaja odpoved pogodbe o zaposlitvi vse bolj množičen pojav, zato je to čedalje pogostejša tema tudi v poslovnem in zasebnem življenju ter eno najpomembnejših vprašanj delovnopravne zakonodaje.

Ravno zaradi tega sta uveljavljena avtorja in delovnopravna strokovnjaka Miha Šercer in mag. Nina Scortegagna Kavčnik sprejela izziv napisati priročnik (in ne zgolj knjige v najširšem pomenu besede), ki bo obvezno čtivo za vsakogar, ki se je bodisi že srečal ali pa se šele bo srečal z delovnopravnim področjem. Gre za priročnik, ki bo nepogrešljiva pomoč številnim pravnim in drugim strokovnjakom v povezavi z delovnim pravom.

Priročnik je ABC odpovedi pogodbe o zaposlitvi po Zakonu o delovnih razmerjih in Zakonu o javnih uslužbencih ter izrazito praktično zasnovan. V njem ne boste našli suhoparnega naštevanja, saj sta avtorja sprejela izziv in odgovorila na številna nerešena ali sporna praktična vprašanja, o katerih se ni še nihče izrekel.

In prav vse to, poglobljeno poznavanje delovnopravnega področja, strokovni ugled obeh avtorjev, njune neprecenljive praktične izkušnje, vsi njuni že objavljeni strokovni članki in izdane knjige ter bogata predavateljska pot, so jamstvo, da bo priročnik Odpoved pogodbe o zaposlitvi kvalitetno delo in pomemben prispevek tako za stroko kot za širšo javnost.

Dodatna vrednost priročnika so poleg izpiljenega sloga in jezika pisanja, dostopnega in razumljivega za širok krog uporabnikov, tudi vsi vzorci odpovedi pogodbe o zaposlitvi s spremljajočimi dokumenti.

Recenzija Bukla

»Delovna razmerja sodijo med najpomembnejša razmerja v vsaki družbi, saj si večina aktivnega prebivalstva svojo eksistenco zagotavlja z delom, ki ga opravlja v okviru delovnega razmerja. Bistvena za delovno razmerje je značilnost, da ena pogodbena stranka (delavec) odplačno opravlja odvisno delo za drugo stranko (delodajalca). Delodajalec financira in organizira delovni proces in nosi tveganje poslovanja (dobička in izgube), delavec pa se vključi v ta proces in trajneje opravlja svoje delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca. Razmerje med delavcem in delodajalcem nastane s sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi. …« je med drugim v spremni besedi zapisala izredna profesorica dr. Darja Senčur Peček. Prenehanje pogodbe o zaposlitvi je tako lahko za katerokoli od vpletenih strani eden bolj neprijetnih dogodkov v delovnem procesu, zato je še toliko bolj pomembno, da postopek poteka v skladu s pravno ureditvijo, aktualnimi predpisi in osnovno človeško etiko. Obsežen priročnik poleg splošnih vprašanj odpovedi, pregledno predstavi tudi različne oblike odpovedi pogodbe (iz poslovnih razlogov, iz razlogov nesposobnosti, iz krivdnega razloga, zaradi neuspeš no opravljenega poskusnega dela …) pa tudi izredne odpovedi in druge posebnosti. Ob koncu priročnika so vključeni tudi vzorci in primeri raznih oblik odpovedi. Čeprav je v osnovi pripomoček namenjen delodajalcem, bo koristen tudi za zaposlene delavce, ki se želijo podučiti o svojih pravicah.

Renate Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...