Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sladkost in moč

Mesto sladkorja v moderni zgodovini
Sidney Wilfred Mintz
Sladkost in moč

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Založba /*cf.
Zbirka Rdeča zbirka
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-257-032-3
Naslov izvirnika Sweetness and Power
Podnaslov izvirnika The Place of Sugar in Modern History
Leto izdaje izvirnika 1985
Prevod Polona Poberžnik, Ičo Vidmar
Urejanje Zoja Skušek, Alvina Žuraj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
440 g
380 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > sociologija
družbene vede > etnologija in antropologija

Povej naprej

Recenzija Bukla

Mintz (1922) je angleški antropolog, najbolj znan po svojih strokovnih monografijah o hrani, njenem pridobivanju in potrošnji ter iz tega izhajajočem vplivu na človekovo življenje (opravil je tudi kar veliko terenskega dela v Južni Ameriki in na Antilih). Sladkost in moč iz leta 1985 interdisciplinarno obdeluje sladkor in njegov vpliv na spreminjanje človekove kulture in narave v zadnjem tisočletju, kar ga človek uporablja (pred 1650 sta bila, recimo, pri Angležih glavna vira sladkobe sadje in med). Knjiga se začne z antropologijo hrane in prehranjevanja kot deloma antropologije modernega življenja, nadaljuje pa se z analizo proizvodnje sladkorje v stoletjih, ko ga je Zahod začel vse več uživati (pri čemer se skuša pokazati na tesno povezanost med proizvodnjo in porabo, ki pomembno določata druga drugo), proti koncu knjige pa skuša Mintz tudi pojasniti, zakaj je konjukturna
proizvodnja sladkorja šla to pot. Knjiga, ki vas bo na to, od kod prihaja sladkost, gotovo spomnila v takih vsakdanjih trenutkih, ko vas kdo vpraša: »Boste kavo s sladkorjem ali brez?«

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...