Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Čarobni jaz

Duhovni vodnik k zdravju in zadovoljstvu za otroke
Becky Cummings
Čarobni jaz

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka Prima za mlade
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7090-15-4
Naslov izvirnika The magic of me
Podnaslov izvirnika A Kids' Spiritual Guide to Health and Happiness
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Janja Baznik
Prevod Jana Lavtižar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
280 g
204 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zagotovo želite, da bodo vaši otroci motivirani, uspešni in srečni, toda mogoče iščete prave besede, ki jim bodo pomagale pluti po morju življenja. Življenje tako hitro beži mimo, da si včasih ne vzamemo časa za pomembne pogovore.
Čarobni jaz je priročnik za vaše otroke, ki jih bo pomagal do zdravja in zadovoljstva. Vsebuje trideset kratkih poglavij o pomembnih življenjskih temah, kot so prijateljstvo, ljubezen do sebe, skrb zase, zdrava prehrana, pomoč drugim, odpuščanje, prijaznost, zakon privlačnosti, meditacija in druge, ob branju katerih se boste še bolj povezali s svojim otrokom.
Vsaka tema je čudovito predstavljena in poenostavljena s pomočjo osebnih zgodb in analogij, ki jih otroci lahko razumejo.
Vsako poglavje se zaključi z dnevnikom. Ta vprašanja in predlagane dejavnosti bodo odprli vrata zelo pomembnim pogovorom, za katere morda niste vedeli, kako jih začeti sami.
Zakaj bi otroci morali odrasti, da bi začeli raziskovati te tematike? Teme, ki jih obravnava ta knjiga, so vprašanja, ki smo jih vsi imeli kot otroci, vendar se običajno o njih z nami ni nihče pogovarjal. Čarobni jaz prepoznava, da se otroci sprašujejo in želijo vedeti več o njih in da so to pomembne teme, o katerih bi se morali pogovarjati z njimi.
In kar je najpomembnejše, ta knjiga jih bo spodbudila, da bodo znali skrbeti zase, za svoje zdravje in za druge ljudi, tako da bodo zaživeli svoj najvišji potencial!

IZ KNJIGE

»Otroci so nam dani kot darilo. Dani so nam na pósodo, mi pa imamo velikansko odgovornost, da vanje vlijemo vso ljubezen in modrost, kar ju je v naši čaši. Ta knjiga vam bo pomagala napolniti vašo čašo. Dala vam bo moč, da boste svoje otroke lahko naučili nekaj dragocenih življenjskih spoznanj. Upam, da vam bom pomagala obnoviti strast do starševstva, da boste svoje poslanstvo ugledali v novi luči in se zavedeli, da ste bili izbrani za najpomembnejše delo. To knjigo sem pisala z namenom, da bi jo brali skupaj z otrokom in naglas. Toda odločitev, kako jo boste delili z njim, je vaša. Lahko jo bereta tudi vsak zase. Če pa se odločite, da jo bosta doživljala skupaj, z branjem naglas, vedite, da se bosta skupaj podala na zanimivo potovanje. Ta poglavja bodo za oba izziv, saj bodo spreminjala vaš pogled na svet in odpirala nova vprašanja.« - iz knjige

O AVTORICI

Becky Cummings živi z možem in tremi otroci ob podeželski poljski poti v Connecticutu, vendar ni tiste vrste pisateljica, ki se ne premakne dlje kot do najbližjega mesteca. Srečali bi jo lahko, kako jezdi velbloda v Tuniziji, pleše salso pod zvezdami ali jé zelenjavni burito v svoji najljubši mehiški restavraciji. Delala je kot učiteljica v osnovni šoli, lastnica podjetja za inštrukcije otrok v državnih šolah in učiteljica plesa, dobro pa se znajde tudi v vlogi svetovne popotnice in ljubeče lastnice mačk. Rada ima otroke in rada pove, kar misli. Srečo ima, da to dvoje lahko združuje pri pisanju knjig za otroke, knjig, ki širijo sporočila ljubezni, upanja, vere, zdravja in zadovoljstva.

Recenzija Bukla

Avtorica je svoje delo podnaslovila z Duhovni vodnik k zdravju in zadovoljstvu za otroke. Namenila ga je staršem in otrokom, da skupaj spoznavajo čarobnost trenutkov in modrost let, v katera se trenutki seštevajo. Priročnik je razdeljen na pet delov: Nekdo te ima rad, Tvoje čudežne sposobnosti, Prijaznost do sebe, Prijaznost do drugih in Pomembna vprašanja, ki povežejo trideset življenjskih naukov. Besedilo dopolnjujejo simpatične ilustracije in delovni listi z napotki in vprašanji, na katera lahko otrok odgovarja neposredno v knjigo. Vpisuje si lahko tudi opažanja, opombe, lastne premisleke in vprašanja. Ko bo morda čez dvajset let prebral svoje otroške misli, jih bo lahko primerjal s tistimi v aktualnem času in prostoru. Avtoričin slog pisanja je berljiv, prisrčen, nežen in spodbuden, vsebina pa je primerna tako za verujoče kot neverujoče družine. V času bliskovitih, površnih virtualnih odnosov in narcistične samozadostnosti v mehurčkih ta knjiga na široko odpira misli, srca in duše. Odpira prostor za neskončne dimenzije dobrega, razumevanje, iskrenost in ljubezen do vseh in vsega.

Sonja Juvan, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...