Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pustolovščina osebne preobrazbe 3

Vojna ali mir – ločeni starši; Priročnik za ločene starše, ki imajo radi svoje otroke; 41 primerov iz prakse
Ljubica Uvodić Vranić
Pustolovščina osebne preobrazbe 3

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Ebesede
Zbirka Terapevt
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6922-86-9
Naslov izvirnika Avantura osobne promjene 3
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Vesna Rojina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
370 g
218 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tudi v Sloveniji priljubljena hrvaška avtorica Ljubica Uvodić Vranić se vrača s tretjo Pustolovščino. Tokrat je napisala priročnik za ločene starše, ki imajo radi svoje otroke z 41 primeri iz prakse.

Ločitev parov, ki imajo otroke, nikoli ne poteka le med dvema, temveč prizadene celotno družino. Tretji priročnik iz serije Pustolovščin osebne preobrazbe podaja 41 primerov težav, ki se lahko pojavijo ob ločitvi, in jim dodaja tisti dragoceni uvid, ki ga starši, obremenjeni s svojimi težavami, pogosto spregledajo – otrokov.

V knjigi preberite:

Kako ravnati po prešuštvu

Kako ravnati, ko se ločujete od alkoholika ali nasilneža

O boju za skrbništvo in večnih težavah s preživnino

Kako ravnati, če otrok za nastalo situacijo krivi sebe

Kako z otrokom govoriti o nekdanjem partnerju

O ohranjanju odnosov med otroki in sorodniki obeh staršev

»Ločitev, ki se dogajajo mnogim, ni lahko prenesti. A ko se strasti umirijo in ko se ljudje odločijo, da želijo narediti najboljše za svojega otroka in zase, se lahko zgodba, ki se je začela tako lepo in nato krenila v slabo smer, vseeno dobro zaključi.«
Prof. dr. Majda Rijavec

Recenzija Bukla

Avtorica priročnika, priznana hrvaška psihologinja in psihoterapevtka, se je v svoji najnovejši knjigi lotila trpke problematike, ki spremlja vsako ločitev: v ospredje svojih raziskav je postavila otroke, ta občutljiva bitja, ki jih razhod staršev najbolj prizadene. Kljub težki situaciji pa vse skupaj vendarle ni brezizhodno, že takoj na začetku v svojem blagem in toplem tonu prigovarja avtorica knjige. V spodbudo postreže s primeri, vzetimi iz dolgoletne prakse, s katerimi prikaže, kako lahko ločena zakonca zgledno in v sodelovanju vzgajata otroke. A ker življenje v primeru ločitev vendarle piše več trpkih kot uspešno zaključenih zgodb, avtorica dobršen del priročnika v nadaljevanju nameni »problematičnim« primerom, do katerih, kot prikaže, privedejo najrazličnejši vzroki, od tipičnih, kot so denimo prešuštvo, alkohol in različne oblike nasilja, do manj pogostih, a zato ne nepomembnih, kot so pasivnost, naveličanost v zakonu, vojne in druge travme ter podobno. Vse opisane primere avtorica opremi z najpogos tejšimi vprašanji, ki se ob ločitvah staršev porajajo v otroških glavah, nato pa prikaže še najboljše možne rešitve v danih situacijah. Priročnik, ki v zadnjem delu postreže še z obilico drugih praktičnih nasvetov na temo ločitve, je dragoceno branje tako za ločene zakonce kot tudi vse druge, ki si prizadevajo, da bi grenka življenjska izkušnja na nežnih otroških dušah pustila čim manj posledic.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...