Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

To sem jaz! Kdo si pa ti?

O bližini, spoštovanju in mejah med odraslimi in otroki
Jesper Juul
To sem jaz! Kdo si pa ti?
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Didakta
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-261-045-6
Prevod Polona Glavan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
85 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Druga izmed knjig Jesperja Juula, ki je izšla pri Didakti, govori o »postavljanju meja«, kot bi se temu reklo po staro. Opisuje kako lahko drug drugemu postavljamo meje, odrasli otrokom in tudi otroci odraslim, ne da bi s tem komurkoli škodili, pač pa s tem pomagamo doseči čim boljše medosebne odnose.

Naši otroci in naši bližnji na svoj način doživljajo ljubezen, ki jo čutimo do njih. Kako bodo doživljali našo ljubezen je odvisno od tega, kako jim jo bomo izkazovali. Vsem nam je skupno, da se ne počutimo ljubljene, kadar nekdo krši in ne spoštuje naših osebnih meja.

Če nam nekdo resno krši meje, postanemo manj sposobni za konstruktivno delovanje. Ne moremo dobro poskrbeti zase, niti ne moremo izboljšati zveze s tistim, ki nas zatira, to pa velja enako za otroke, kot za odrasle.

Recenzija Bukla

Danski družinski terapevt, ki že tri desetletja velja za enega vodilnih strokovnjakov s področja vzgoje otrok in je tudi avtor pred kratkim v slovenščino prevedene »vzgojne biblije« z naslovom Kompetentni otrok, je zagovornik novih in samosvojih prijemov pri vzgajanju. Tokrat predstavlja družbene in osebne meje, s katerimi se tako otroci kot odrasli srečujemo skoraj vsak dan in ki pogosto vodijo do sporov med starši in otroki. Ali se takim sporom izogniti ali vztrajati pri omejitvah, je v veliki večini odvisno od tega, kakšen tip roditelja ste oz. kakšen tip družine imate. Obstaja velika razlika med tem, kar otroci želijo, in njihovimi resničnimi potrebami, pomembno pa je tudi zavedanje, da so nekatere meje zaradi splošnega družbenega razvoja postale odvečne, nekatere pa so še vedno aktualne.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...