Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vsiljivka v družini

Ko se prikrade demenca
Tanja Mlakar
Vsiljivka v družini

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-04-0103-2
Leto izdaje izvirnika 2014

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
280 g
215 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mančina mama se začne čudno obnašati, vse bolj je pozabljiva in dogodke si napačno razlaga. V življenje razširjene družine se prikrade vsiljivka – Alzheimerjeva bolezen, demenca. Manca mora zdaj bolj kot prej skrbeti za vse bolj onemogle starše, zaradi česar je prizadeta njena družina: mož in odraščajoči hčerki. Vsak se mora odpovedovati samemu sebi za dobro drugega. Srečajo se z vprašanjem, ali naj dajo starše v dom za ostarele. Čeprav je bolezen huda preizkušnja, jih ne zlomi, ampak še bolj utrdi njihove medsebojne vezi in zaupanje v Boga. Vse, kar dobrega storijo iz ljubezni, se jim povrne.

Zgodba, ki je napisana po resničnih dogodkih, realistično prikazuje, kako se svojci dementnega bolnika soočajo s to hudo boleznijo. Vsiljivka v družini prinaša pomembno sporočilo o smislu trpljenja in o ljubeči skrbi za starejše.

O avtorici: Tanja Mlakar se je rodila leta 1964 v Ljubljani. Je poročena, mati dveh odraslih hčera, tudi že babica. V svojih literarnih delih se največ posveča medsebojnim odnosom, predvsem v družini. Pri založbi Družina je leta 2010 izšla njena prva knjiga Neslišno hrepenenje, pripoved Halo Bog, me slišiš? pa je izhajala v časopisu Družina kot podlistek.

Recenzija Bukla

Po resničnih dogodkih navdahnjena zgodba neke družine, v kateri se morajo svojci, predvsem mož Ivan in hči Manca, soočiti z mentalnim usihanjem ljubljene žene in matere Cirile. Ob tem, da ima Manca svojo družino, moža, najstniški hčeri in službo, je povsem jasno, da ne more skrbeti še za bolno mater, ki postaja vse bolj pozabljiva in se čudno obnaša. Ko se Manca bori s težko dilemo, ali lahko da onemogle starše v dom za ostarele ali mora sama poskrbeti za njih, je njen duševni mir postavljen na hudo preizkušnjo. Domača avtorica, ki v svojih delih pogosto obravnava družinske odnose, je tudi tokrat napisala lepo poročilo o skupnem premagovanju težav in utrjevanju medsebojnih vezi.

Renate Rugelj, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...