Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zdravilne zgodbice, 2. del

Jezikanje, ljubosumje, deljenje igrač in več
Mia Bone, Petra Julia Ujawe
Zdravilne zgodbice, 2. del

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Didakta
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-261-392-1
Ilustracije Anita Pertoci
Urejanje Darija Volf Hribar

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 21,5 cm
890 g
156 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

O knjigi

V drugi knjigi zdravilnih zgodbic najdete štirinajst zgodbic, ki vam bodo v podporo in pomoč pri premagovanju najbolj pogostih težav predšolskega obdobja (izbirčnost pri hrani, deljenje igrač, strah pred zobozdravnikom, ljubosumje, nespoštljivost,…) in dve, ki spodbujata otrokov naravni razvoj do vstopa v šolo (spodbujanje samoiniciativnosti in vztrajnosti ter spodbujanje pozornosti).

Pred vstopom v šolo otrok doživlja intenziven telesni, čustveni in psihosocialni razvoj. V tem obdobju osvaja socialno prilagodljivo vedenje, kar pomeni, da se mora naučiti sodelovati z drugimi, deliti igrače in primerno izkazovati svoja čustva. Zdravilne zgodbice jim na najnaravnejši način pomagajo premagati težave in ovire, s katerimi se srečujejo pred vstopom v šolo. Spisane so s skrbno izdelanimi jezikovnimi vzorci, ki krepijo pozitivna vedenja in pomagajo razreševati težave, junaki v zgodbicah pa so izbrani tako, da nagovarjajo otrokovo naraščajočo domišljijo.

Starši lahko ob skupnem branju z otroki preverijo zdravilnost posameznih zgodbic, obenem pa jim zgodbice nudijo priložnost za iskren in spoštljiv pogovor z otroki o določeni temi. Še posebno vrednost imajo zgodbice, ki se osredotočajo na podporo otrokovemu razvoju.

Dr. Maša Vidmar, psihologinja

Zelo sem se razveselila drugega dela Zdravilnih zgodbic, saj otroci odraščajo in se zato srečujejo z drugačnimi stiskami kot v jasličnem obdobju. Prebiramo jih tudi v vrtcu in z njihovo pomočjo spodbujamo pogovor o čustvih in stiskah.

Jana Fleišer, zasebni vrtec Dobra teta

Zdravilne zgodbice so z eno besedo - čudovite! ... Vsekakor so postale in ostajajo reden repertoar naših večernih pravljic.

Nuška Drašček, pevka


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...