Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pasjeslovje po domače

Priročnik za skrbnike psov ali vpogled v (ne)vzgojne dogodivščine ene gospe in enega psa pod drobnogledom izkušene strokovnjakinje
Natalija Pavlič, Alenka Sunčič Jenko
Pasjeslovje po domače

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Vida
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-94783-7-0
Ilustracije Anja Petrarca

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
730 g
360 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > domače živali

Povej naprej

Založnik o knjigi

Razmišljate o nakupu ali posvojitvi psa, pa ne veste, kje bi sploh začeli gledati? Ali veste, kaj vse potrebuje pes, preden s svojimi tačkami zakoraka čez hišni prag? Ali veste, kako morate psa kopati, hraniti in skrbeti zanj, potem ko ga pripeljete domov? Ste se pozanimali, kdaj mora biti cepljen in redno veterinarsko pregledan? Ali veste, katera hrana je za psa strogo nedovoljena?

Zagotovo imate še številna druga vprašanja, na katera vam bo knjiga Pasjeslovje po domače: priročnik za skrbnike psov poskušala odgovoriti. Prvi del bo s humornim dialogom med gospodinjo Natalijo Pavlič, ki je ponosna lastnica črnega labradorca Lokija, in kinologinjo Alenko Sunčič Jenko prikazal, katere so pravilne in napačne odločitve pri izbiri, nakupu in skrbi za psa. Drugi del bo s strokovnimi nasveti utemeljil vse dogodivščine Natalije in njenega labradorca Lokija na poti njegovega odraščanja.

Recenzija Bukla

V tem priročniku za vse novopečene skrbnike psov in tiste, ki to načrtujejo, sta svoje izkušnje in znanje združili Natalija Pavlič, gospa s psom, avtorica knjige Tekaški dnevnik čisto navadne gospodinje, in Alenka Sunčič Jenko, kinologinja, avtorica priročnika Psi vodniki in snovalka mednarodne učne platforme Razumeti psa. Za dodatno mero ljubkosti pa je s svojimi ilustracijami poskrbela Anja Petrarca. Prigode Natalije Pavlič in njenega psa Lokija smo lahko spremljali že v kolumni Loki – pes, ki teče z gospodinjo, ki je izhajala v reviji Zarja/Jana. Da bi bolje razumela obnašanje svojega psa, je kolumne povezala, jih oblikovala kot vprašanja za Alenko, ki nanje odgovarja s svojim strokovnim znanjem dolgoletne pasje inštruktorice. Z obliko dialoga v prvem delu sta se avtorici izognili vsakršni priročniški suhoparnosti, v drugem delu pa sta sistematično uredili strokovna znanja in nasvete, od tega, kako izbrati psa, do tega, kdaj ga je treba cepiti in katero hrano zanj izbrati. Vseskozi pa ostaja vodilo »razumeti psa«, saj to omogoča srečno in harmonično skupno bivanje.

Sanja Podržaj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...