Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Shranjevanje sadja

Vkuhavanje, vlaganje, sušenje in drugo
Marianne Obermair, Romana Schneider-Lenz
Shranjevanje sadja
22,00 € 22,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-203-537-2
Naslov izvirnika Obst haltbar machen
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Ana Inkret

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 17 cm
510 g
173 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Poleti je svežega sadja v izobilju. Pozimi pa domačega sadja kmalu zmanjka. Zakaj ne bi bogate letine shranili za zimske mesece?

Sadni shranki niso le kompoti in marmelade. S to praktično knjigo se boste naučili, kako sadje pravilno vkuhamo, pasteriziramo, glaziramo, kandiramo, posušimo in vložimo v kis ali alkoholne pijače. Preizkusite lahko okoli 100 receptov.

Recenzija Bukla

Poleti je svežega domačega sadja na pretek, pozimi pa smo zanj prikrajšani, zato je pomembno, da se v poletnem izobilju lotimo shranjevanja, vkuhavanja, vlaganja in sušenja domačega sadja. To so počele že naše babice, mi pa smo zaradi dostopnosti vseh vrst sadežev v trgovinah vse leto malo pozabili na to, zato nas na pomembnost predelave domačega sadja prijazno opomnja priročnik Marianne Obermair ter Romane Schneider-Lenz. Zbrali sta res ogromno receptov iz različnih vrst sadja, od priprave klasičnih mareličnih, breskovih, slivovih kompotov do sušenja sadja, kot so jabolka, grozdje, šipek in vrsta drugih. Najdemo pa tudi veliko receptov za pripravo domačih sadnih sokov, sirupov, marmelad in nenazadnje tudi likerjev. Vsi recepti so opremljeni s slikovnim gradivom, namigi za lažje delo, praktičnimi nasveti ter opozorili. Sedaj ni več izgovorov, da se obdelave našega domačega sezonskega sadja ne bi lotili tudi sami. 

Nika Hranjec, Bukla 173–174

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...