Založba | Jasno in glasno |
Leto izdaje | 2022 |
ISBN | 978-961-94664-7-6 |
mehka vezava
24,5 x 19 cm
620 g
235 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
Založnik o knjigi
V času, ko sprehod skozi trgovine postaja vse bolj tvegan, hranilna vrednost tega, kar je v ponudbi kot industrijsko živilo, pa je vse manjša, je priprava domače ozimnice odlična naložba v zdravje in dobro počutje. Hkrati pa se vračajo časi, ko bo takšno znanje tudi temelj prehranske varnosti in razbremenitve hišnega proračuna.
Cilj ekipe, ki je ustvarjala ta priročnik (pomagali so še številni člani društva, prijatelji, strokovnjaki s področja živilske tehnologije, kemije in farmacije), je bil združiti modrost starih tradicij in sodobnih znanstvenih spoznanj ter vam pomagati na poti do čim bolj zdrave ozimnice. Nobeden izmed receptov, ki jih objavljamo, ni prepisan. Vsi so bili izpopolnjevani in preverjani skozi dolga leta naših lastnih praktičnih izkušenj. (V hladilniku in shrambi imam celo poseben oddelek za preizkušanje obstojnosti različnih pripravkov, v katerem shranjujem vložnine tudi 5–6 let in preverjam, kako se ohranjajo, če so pripravljene na načine, ki jih predlagamo v tej knjigi.)
Za potrebe te knjige sva s Suzano celo namenoma začeli delati »narobe«, da bi preverili, kateri postopki so najbolj tvegani in zakaj se nekateri pripravki kvarijo. Priznam, zelo težko mi je delati narobe in domače pridelke obsojati na propad, vendar sem se tolažila, da bo takšna potratnost rešila mnoge vaše pripravke.
Sorodne knjige
-
Domača lekarna patra Simona Ašiča - Priročnik Priročnik za nabiranje zdravilnih zelišč 18,50 € Dodaj v košarico
-
-10% Zdravi možgani Moč črevesnih mikrobov za zdravje in zaščito vaših možganov - za vse življenje 24,21 € 26,90 € Prihrani 2,69 € Dodaj v košarico