Založba | Kmečki glas |
Leto izdaje | 2023 |
ISBN | 978-961-203-535-8 |
Fotografije | Peter Kozmus, ... [et al.] |
Risbe | Mateja Soklič |
mehka vezava
23,5 x 17 cm
470 g
155 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
kulinarika, dom in vrt > kmetijstvo
Založnik o knjigi
Zaradi velikega zanimanja za knjigo Čebelarjenje za vsakogar so avtorji posodobili in dopolnili znanje o čebelarjenju.
V priročniku je predstavljena zgradba in delovanje čebel, njihov razvojni krog, prehrana in življenje. Opisani so skrb za zalego, matico, pašne aktivnosti in razvoj čebelje družine. V tehnološkem delu so navedeni praktični primeri vzdrževanja in izkoriščanja čebeljih družin; pridelave medu, matičnega mlečka, propolisa, cvetnega prahu in čebeljega strupa. Spoznamo tudi postopke vzreje matic. Priročnik sestavljajo tudi opisi panjev in druge čebelarske opreme, čebeljih paš, pogostih bolezni in škodljivcev.
Recenzija Bukla
Zavedanje o pomenu čebel je v Sloveniji na visoki ravni, tradicija čebelarstva je dolga in tudi število čebelarjev je temu primerno. Zato ne čudi, da je bilo zanimanje za knjigo Čebelarjenje za vsakogar tako veliko, da so avtorji sedaj čtivo posodobili in ga dopolnili. V njem najdemo zgodovino čebelarjenja, vse o čebelah, čebelarjenju (tehnikah, opremi, vzreji in paši), pa tudi o pridelkih, boleznih in škodljivcih. O slednjih je izšla samostojna knjiga, še ena pa o prehrani čebel. Nujno čtivo za vse čebelarje, pa tudi za nas laike, ki lahko izvemo, kdaj nam koristijo medeni izdelki in kako sploh nastaja to medeno zlato. Naj živi ljubezen do čebelic!
Ajda Vodlan, Bukla 171–172
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
- Osrčje tradicije: po poteh kuharskega mojstra Uroša Štefelina Zgornja in Osrednja Gorenjska 44,90 € Dodaj v košarico