Srebrna žlica
Založba | Didakta |
Leto izdaje | 2021 |
ISBN | 978-961-261-613-7 |
Naslov izvirnika | The silver spoon classic |
Leto izdaje izvirnika | 2019 |
Prevod | Luka Novak |
trda vezava
28 x 21,5 cm
1.840 g
368 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
kulinarika, dom in vrt
Založnik o knjigi
Z dvema milijonoma prodanih izvodov samo v Italiji in še enkrat toliko po vsem svetu je Srebrna žlica danes prevedena v več kot deset jezikov in ostaja najbolje prodajana, najprepoznavnejša in najreferenčnejša italijanska kuharica na svetu.
Kuharska knjiga Srebrna žlica je darilo prihodnjim generacijam, zajeto v razkošno ilustrirano zbirko tradicionalnih receptov italijanskih pokrajin. Srebrna žlica, prvič natisnjena leta 1950, je vrhunska knjiga o italijanski kuhinji in vsebuje več kot sto skrbno izbranih tradicionalnih receptov, nabranih in popisanih po raznolikih pokrajinah Italije.
Srebrna žlica je kuharska knjiga, ki jo sleherni Italijan predaja svojim otrokom in tako na prihodnje rodove prenaša kuharske veščine svojih staršev in starih staršev. Angleška izdaja knjige je prodana v več kot milijon izvodih in svetovni javnosti ponuja vpogled v skrivnosti italijanske kuhinje, klasične zbirke receptov. Knjiga vas z elegantnimi fotografijami in čudovitimi opisi izvora jedi ter kulinarične tradicije vabi, da občutite italijansko vzradoščenost nad življenjem, ki izžareva iz mediteranske priprave okusnih jedi.
Srebrna žlica v slovenskem prevodu prinaša zbirko 170 najbolj znamenitih, izvirnih in slastnih receptov iz italijanske zakladnice okusnih jedi, ki so osvojile svet. Z dodanimi informacijami o izvoru receptov in regionalnih različicah ter z razkritimi skrivnostmi italijanskih babic bodo prave tradicionalne italijanske jedi končno zadišale tudi po slovenskih domovih.
Recenzija Bukla
Vrhunska knjiga o italijanski kuhinji, ki je bila prvič natisnjena leta 1950, prinaša več kot 170 receptov, nabranih in zapisanih po raznolikih pokrajinah Italije, in v vsaki pravi italijanski kuhinji spada med družinsko srebrnino ter se skupaj s kulinaričnimi veščinami prenaša iz roda v rod. Večkrat prevedena knjiga velja za najbolj prepoznaven in referenčen nabor skrbno izbranih klasičnih receptov, ki razkrivajo mnoge skrivnosti italijanske kuhinje. Njena angleška različica je pravi hit po celem svetu. V prvem razdelku najdemo navodila za osnovne recepte, kot so razne jušne osnove, paradižnikova omaka, bešameli, testo za pico in sveže jajčne testenine, sledijo predjedi (antipasti), kot so pogače, fokače, bruskete in solate, potem začetne jedi (primi piatti) kot razni špageti, rezanci, lazanje, kaneloni, njoki in nato glavne jedi (secondi piatti), kot so ribje jedi, govedina, jagnjetina, piščanec in pica, zelenjavnim prilogam pa sledijo še seveda priljubljene italijanske sladice (dolci), kot so panakota, maskarpone, marmorni kolač, vetrci, kanoli, krostate, tiramisu, sladoledi in sorbeti. Poleg elegantnih fotografij, na katerih je lepo videti, kako je treba te italijanske jedi tudi postreči, velja omeniti še informativne dodatke, zanimive opise izvora jedi ali pomen njihovega imena, npr. penne all'arrabiata so jezni peresniki, pri čemer arrabiata namiguje na pekoč čili, ki ga dodajajo tej tradicionalni jedi iz okolice Rima. Če želimo kuhati kot Italijani, potem je ta razkošna kuharska knjiga gotovo prava izbira.
Renate Rugelj, Bukla 163
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
- -10% Superživila Najbolj zdrava hrana na tem planetu 24,11 € 26,79 € Prihrani 2,68 € Dodaj v košarico
- Naravne rešitve za težave z virusi Rastlinska pomoč za pljuča, grlo in dihalne poti 33,00 € Dodaj v košarico