Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Moj sadovnjak

Roman Mavec
Moj sadovnjak
22,00 € 22,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-203-512-9
Fotografije Marjetka Hrovatin, Roman Mavec

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24,5 x 17,5 cm
520 g
163 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Moj sadovnjak je namenjena ljubiteljskim sadjarjem. V njej so preds­tavljeni sajenje, cepljenje, rez dreves in pomlajevanje starih dreves, najpogostej­še bolezni in škodljivci ter varstvo sadnega drevja. Marsikatero bolezen in škodljivca je v domačem sadovnjaku mogoče omejiti ali celo zatreti s pravilnimi agrotehničnimi ukrepi, v nekaterih primerih pa brez uporabe kemičnih sredstev ne gre.

V novi knjigi so tudi številni nasveti, ki so v pomoč ljubiteljskim sadjarjem. Poleg najpogostejših sadnih vrst v domačih sadovnjakih so opisane tudi aktinidija, kaki, figa, asimina in citrusi. Zadnje poglavje obsega opravila v sadovnjaku po mesecih.

Recenzija Bukla

Vodja poskusnega sadovnjaka Brdo pri Lukovici in avtor več kot 70 strokovnih ter znanstvenih člankov, dveh strokovnih monografij in mnogih drugih študij želi v novi knjigi sadjarstvo še dodatno približati širši publiki ter spodbuditi še več ljudi, da bi se z njim ljubiteljsko ukvarjali, saj so v Sloveniji pogoji za to odlični. Njegovo strokovno znanje in večletne izkušnje so v besedilu predstavljeni na razumljiv način vsakomur, ki mu je sadjarstvo že poznano ali pa načrtuje svojo prvo posaditev na domačem vrtu. Knjiga, izjemno bogata s slikovnim gradivom, nas popelje od časa pred sajenjem pa vse do obiranja plodov, vmes pa nas poduči o cepljenju, boleznih in škodljivcih, rezanju sad­nega drevja ter vseh drugih napotkih, ki nam močno koristijo pri ustvarjanju domačega sadovnjaka.

Ajda Vodlan, Bukla 161

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...