Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Naravno varstvo vrtnin

Miša Pušenjak
Naravno varstvo vrtnin
19,00 € 19,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,57 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-203-497-9
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Miša Pušenjak
Urejanje Savina Dreu

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
640 g
223 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zaradi vse bolj spremenljivega vremena ter novih visokorodnih sort, ki so dovzetnejše za bolezni, ima varstvo vrtnin vse večji pomen pri pridelavi zdrave hrane. Ljubitelji vrtnarjenja na svojih vrtovih še vedno prepogosto uporabljajo kemična sredstva.

Prvi del priročnika je namenjen zaščiti oziroma krepitvi rastlin ter preprečevanju njihovih bolezni, drugi del pa obravnava naravno varstvo vrtnin. Med osnovne zaščitne ukrepe sodijo kolobar, mešani posevki, pravilen izbor sort ter priprava ustrezno rahle in vlažne zemlje, primerno gnojenje … Ko se težave že pojavijo, so pomembni predvsem napotki za izdelavo domačih pripravkov oziroma nakup ekoloških in biotičnih pripravkov ter biostimulatorjev, ustreznih za posamezne družine vrtnin. V knjigi boste našli premišljeno načrtovane odgovore na vsa vprašanja o težavah, ki vas pestijo na vrtu.

Recenzija Bukla

»Bolje preprečevati kakor škropiti,« je slogan priljubljene domače vrtnarske strokovnjakinje, ki se zaveda, da je današnji svet čedalje bolj onesnažen, in zato že dolga leta skrbi, da bi bilo vse, kar prinesemo z vrta na domačo mizo, dobro in predvsem zdravo pridelano. Njeni nasveti segajo vse od gnojenja in priprave rodovit­ne, zračne prsti prek pravilne izbire sort, semen in sadik do zatiranja plevela in naravne zastirke, ki je hkrati zaščita tal pred vremenskimi neprilikami ter hranilo in gnojilo za tla. Poleg neživih dejavnikov, toče, neurja in mraza, naše rastline ogrožajo tudi večje živali (ptiči, zajci, srne), srednje velike živali (žuželke) ali očem nevidni organizmi (glivice, bakterije, virusi). Da nadobudni vrtnarji v boju z njimi ne bi takoj posegli po kemičnih sredstvih, je v sodobno oblikovanem priročniku pripravila številne preventivne ukrepe in zvarke, ki so prijazni do narave in našega zdravja.

Renate Rugelj, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...