Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Semenarstvo

Kako pridelati kakovostno seme
Miša Pušenjak
Semenarstvo
23,00 € 23,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-203-513-6
Fotografije Miša Pušenjak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
650 g
232 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Semenarstvo; kako pridelati kakovostno seme, je knjiga, ki jo je avtorica želela napisati že nekaj let. Zdravo pridelovanje rastlin se prične z zdravim in kakovostnim semenom. Treba se je zavedati, da v pridelavi semena veljajo prav enake dedne zakonitosti, kakor pri razmnoževanju živali. Zato je nujno, da dobro poznamo rastline, pravila dedovanja in pridelavo semen. Z vztrajnostjo in natančnostjo bodo sorte iz leta v leto boljše, ekološki način pridelave zelenjave pa lažji.

Spoznamo tehnološke postopke za pridelavo semen: križnic, stročnic, košaric, bučevk, razhudnikovk, kobulnic, lukovk, lobodovk ...

S pomočjo knjige si bomo lahko pridelali seme za domač vrt, pa tudi za prodajo ob upoštevanju zakonskih določil.

Recenzija Bukla

Odkar se je razširilo zavedanje, kako pomembna je samooskrba in kako pomembno je ohraniti raznolikost lokalnih sort rastlin, ki še rastejo po vrtovih, marsikdo poskuša sam pridelati tudi seme. Žal pa se je v zadnjih desetletjih izgubilo znanje, kako seme pridelovati, kako ohraniti kakovost sorte in jo iz leta v leto izboljševati. Miša Pušenjak je avtorica uspešnih vrtnarskih priročnikov, specialistka za zelenjadarstvo, okrasne rastline in žlahtnjenje zelenjadnic. Njen priročnik je namenjen vsem, ki želijo pridelati kvalitetno ekološko seme, ob tem pa se izogniti najpogostejšim napakam, kot so nehoteno križanje vrst, napačna selekcija semen, širjenje bolezni s semeni … Priročnik, ki se podrobno posveča križnicam, zrnatim stročnicam, košaricam, bučevkam, krompirjevkam, kobulnicam, lukovkam, čebulnicam, beluševkam, lobodovkam in špajkovkam, je primeren za majhne in večje pridelovalce od vrtičkarjev do ekoloških pridelovalcev vrtnin za prodajo.

Maja Črepinšek, Bukla 161

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...