Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Trajnice za slovenski vrt

Matic Sever
Trajnice za slovenski vrt

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-04-0810-9

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 19,5 cm
850 g
215 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Matic Sever je eden najbolj prepoznavnih in dejavnih strokovnjakov na področju okrasnih zelnatih trajnic in načrtovanja zasaditev za vrtove ali druge zelene površine. Izkušnje je nabiral najprej v Botaničnem vrtu v Ljubljani, nato pa predvsem v Belgiji, tudi pri znameniti Jeleni de Belder Kovačič. Že med študijem agronomije je odprl butično vrtnarijo s trajnicami Carniola, ki je prerasla v podjetje z največjo ponudbo trajnic in drugih izbranih rastlin; redno piše članke za številne vrtnarske revije in druge publikacije, pa tudi knjige - ena od njih (Vivaces sans arrosange) je bila že prevedena v francoski jezik.

V tej knjigi je zbral primere zasaditev, prilagojene slovenskemu okolju ter podnebju, in nasvete za pravo izbiro trajnic glede na rastišče, za sajenje, razmnoževanje, oskrbo, … Knjiga bo pritegnila tako strokovnjake kot manj vešče ljubitelje domačih zelenih oaz.

"Pri oblikovanju zunanjega prostora ne pozabimo na naša naravna bogastva in krajinske značilnosti. Stremimo k temu, da bi s pravim izborom rastlin ter materialov stopali po bolj trajnostni poti življenja."

Recenzija Bukla

»Kljub zelenim sloganom je kar nekaj slovenskih mest vse bolj betonskih in asfaltnih, celo manjši kraji, ki so bili še nedavno odeti v zeleno ogrinjalo polj in travnikov, so danes zastrti z novodobnimi trgovskimi zbirališči štirikolesne pločevine,« je v uvodu te lepe monografije zapisal Matic Sever, eden naših najbolj prepoznavnih in dejavnih strokovnjakov na področju okrasnih zelnatih trajnic in načrtovalec zasaditev za vrtove ali druge zelene površine. V vrtnarskem jeziku so trajnice vse zelnate rastline, ki v naših podnebnih razmerah preživijo vsaj tri leta. V priročniku je zbral številne primere zasaditve preverjenih rastlin, ki so prilagojene slovenskemu okolju, in nasvete za izbiro pravih trajnic glede na rastišče, sajenje, razmnoževanje, možnost oskrbe … Avtor za slovenske vrtove svetuje različne trajnice, od okrasnih trav za senčne, pa tudi za suhe in sončne prostore, preko čebulnic za pomladno in jesensko razkošje do zimzelenih trajnic in takih, ki dišijo. Če si doma želite ustvariti miren kotiček in zeleno oazo, ki vas bo pomirjala vse leto, potem je ta knjiga več kot primerna za vas.

Renate Rugelj, Bukla 161

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...