Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vzgoja lastnih sadik

Vse o vzgoji sadik za domači vrt
Brigita Šušteršič
Vzgoja lastnih sadik
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Brigitin vrt, Brigita Šušteršič s.p.
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-07-0359-4
Fotografije Kristijan Erdeljc, Aljaž Plankl, Brigita Šušteršič

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
23,5 x 16,5 cm
510 g
206 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je razdeljena na dva glavna dela. V prvem delu je opisana vzgoja sadik na splošno, v drugem pa vzgoja vsake rastline posebej. V prvem delu najdete vse nasvete, ideje in trike, kako si lahko vzgojite svoje domače sadike v hiši, v kalilniku, rastlinjaku, na prostem ali pod svetili. Vse od načrtovanja, opreme, ki jo potrebujemo do same setve in presajanja sadik. Ne manjka pa tudi časovna tabela, s pomočjo katere izveste, kdaj je pravi čas za setev in vzgojo sadik za jesen in zimo. Velik poudarek je tudi na napakah in škodljivcih, s katerimi se lahko srečujemo pri vzgoji.

V knjigi boste našli tudi veliko zanimivih idej in nasvetov, kako lahko na različne načine vzgojimo sadike tudi s pomočjo ponovne uporabe embalaže oziroma kar brez nje. Aljaž Plankl pa je v knjigi pripravil poglavja o zimski setvi rastlin ter vzgoji sadik s pomočjo svetil.
V drugem delu knjige je vsaka rastlina podrobno opisana na svoji strani; opis vključuje vse od setve, presajanja in vzgoje do nege med samo rastjo. Navedenih je tudi nekaj nasvetov za presajanje na vrt, saj je knjiga namenjena temu, da vas vodi vse od vzgoje sadik do varne umestitve na vrt. Teh opisov za različne sadike je več kot 50.

Vzgoja lastnih sadik je preprosta in domača knjiga, kjer je zajeto izključno znanje avtorice, ki ga je pridobila v zadnjih desetih letih vzgoje sadik in vrtnarjenja. Na vsaki strani boste našli veliko različnih fotografij, da si boste opisano veliko lažje predstavljali.

O AVTORJU 

rigita Šušteršič je predavateljica ter učiteljica naravnega in domačega življenja s poudarkom na samooskrbnih vrtovih. Avtorica dveh knjig, Vrtnarskega dnevnika in kuharske knjige Kuhajmo domače, je po duši in srcu vrtnarka, mamica treh čudovitih otrok ter prijateljica. Njena vrtnarska pot se je začela po rojstvu prvega sina. Ljubezen do vrtnarjenja se je poglobila po selitvi iz Ljubljane na Goričko, kjer je bilo prostora za ustvarjanje še več. Izobraževala in specializirala se je za vzgojo sadik. Svoje dolgoletno znanje je zbrala v knjigi, ki je pred vami.

Brigita Šušteršič je tudi ustanoviteljica vrtnarije z imenom Brigitin vrt, kjer se aktivno trudi, da bi pri vrtnarjenju zmanjšala uporabo embalaže za enkratno uporabo. Zato so sadike vzgojene na različne načine, bodisi brez uporabe plastične embalaže ali z uporabo embalaže, ki bi se jo drugače zavrglo. Tudi v enem od poglavij te knjige je prikazanih veliko zamisli za vzgojo sadik brez embalaže ali s ponovno uporabo različnih posod.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...