Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Biblija greha

Stara zaveza: Sarajevski dnevnik
Renato Volker Rene
Biblija greha
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7115-08-6

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
490 g
480 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
leposlovje
leposlovje > dnevniški roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je delo »zapisovalca prepovedanih misli«. Govori o moškem, ki ga po prebolelem raku upokojijo. Zave se, da so mu dnevi šteti. Občutek ima, da mora svojo zgodbo deliti, zato se pri skoraj oseminpetdesetih preseli v sarajevsko predmestje in začne pisati dnevnik, ki se prepleta z jugonostalgičnimi spomini in osebno zgodbo.

Avtor je v Mariboru rojen upokojen učitelj. Oče hčeri in sinu. Dedek vnukinji in dvema vnukoma. Na družinskem dopustu na Korčuli je pri triintridesetih letih, po naključju, imel prvi spolni odnos z moškim. Tri leta sta z ženo, tudi s pomočjo skupnega ljubimca, psihologov in neskončnih pogovorov, tudi solz, poskušala rešiti zakon. Po ločitvi je šest let živel z moškim, ki mu ga je na internetu pomagala najti bivša žena. Z novim partnerjem sta, vse do njegove smrti, šest let delila gospodinjstvo. Vodila sta gej klube, lokale in savno.

Po tragični partnerjevi smrti se s sinom preselita v London. To obdobje zaznamujejo vzponi in padci, od spanja na klopi v parku pa vse do turneje z bobnarjem skupine AC/DC in druženja z Naomi Campbell ter diagnoze HIV pozitiven in evakuacije nazaj v Slovenijo. Po sedmih mesecih infekcijske klinike in onkologije ga je v deliriju obiskal črni ptič in mu zakrakal: »Pustim ti ostat', če 'maš še kaj dat'.«

Ta knjiga, Sarajevski dnevnik, je prvi iz trilogije Rene, zapisovalec prepovedanih misli. Sledijo mu Zagrebški in Beograjski spomini.

Recenzija Bukla

Po hudi bolezni se Rene, zapisovalec prepovedanih misli, umak­ne v Sarajevo, od koder je že davno odšel v Maribor in nato v London. V Sarajevu na spletni strani za zmenke med ljudmi »svojega plemena« išče nove partnerje, vmes pa razmišlja o živ­ljenju, preteklosti in življenjskih ciljih. Sarajevski dnevnik, prva knjiga trilogije, je mesec dni zapisov, ki zamolčijo malokaj. Dialogi zapeljevanja po Viberju preskočijo v nazorne opise srečanj v živo, nato se razpustijo v lucidna jugonostalgična razmišljanja. Spreletavajo se od šal iz standup komedije do skelečih tem preživetja. Avtor je živel kot brezdomec, nato učitelj in nazadnje našel delo v šov biznisu, toda ravno ko bi priplezal na zeleno vejo, je prišla huda bolezen. Takšna, po kateri se ne vprašaš le, kam naprej, ampak če sploh še obstaja naprej. Knjiga, ki se je izvila iz življenjske prelomnice, je radoživa, gostobesedna in brez dlake na jeziku.

Maja Črepinšek, Bukla 161

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...