Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Po vsej sili živ

Nataša Kramberger
Po vsej sili živ Novo
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Goga
Zbirka Goga
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-277-399-1
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
250 g
136 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
leposlovje > eseji
leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sedem let na majhnem biodinamičnem posestvu kmetici, ki se ni pripravljena predati, razkrije boleče posledice podnebnih sprememb. 

Sedem začetkov in sedem koncev sezon na majhni kmetiji človeka skoraj ubije, nagradi, strezni in nauči ponižnosti. Nataša Kramberger, ki je pri triintridesetih prevzela propadajoče posestvo in ga spremenila v živahno biodinamično kmetijo, se po sedmih letih v navezavi na roman Primerljivi hektarji sprašuje, kaj je šlo prav, kaj narobe in kaj lahko sploh še storimo, da bi se izognili naslednji katastrofi.   

V sedmih letih kmetovanja so postale posledice podnebnih sprememb namreč boleče očitne: en dan se zaradi dolgotrajne suše podirajo nekoč mogočna drevesa, naslednji dan se tvoja klet zaradi poplav spremeni v močvirje. Zdi se, da je narava podivjala; ne drži se več nobenih pravil. Katerih pravil naj se potlej drži ekološka kmetovalka? Medtem ko se nekateri zanašajo na birokratska pravila evropskih razpisov in iracionalnih zahtev trga, Nataša Kramberger odkriva modrosti iz preteklih časov in se uči opazovati. Kajti vsi smo del globalnega ekološkega ravnovesja. Zato moramo sprejeti odgovornost. Odgovornost za možnost. 

o avtorici

Nataša Kramberger (Maribor, 1983) je pisateljica, kolumnistka, mladinska delavka in ekološka kmetica. V svojih knjigah, esejih, reportažah in komentarjih pogosto povezuje ruralno in urbano ter spaja različne žanre. Je tudi avtorica interdisciplinarnih umetniških projektov o kmetijstvu, naravni gradnji z zemljo in naravovarstvu. V Jurovskem Dolu vodi majhno biodinamično kmetijo, kjer s kolektivom Zelena centrala vsako poletje gosti številne mlade iz vse Evrope, ki jih skuša v stiku z zemljo opremiti z znanji in izkušnjami za boj proti klimatskim spremembam. Pozimi se preseli v Berlin, kjer skuša razumeti, kako tovrsten boj izpeljati na betonu večmilijonskega mesta.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...