Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dekle na vlaku

The girl on the train
Paula Hawkins
Dekle na vlaku
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3905-8
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Alenka Ropret

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
490 g
413 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman

Povej naprej

Založnik o knjigi

Odličen prvenec v slogu Hitchcockovih filmov je v hipu zasedel vrh lestvice New York Timesa in v rekordnem času pridobil rekordno število bralcev.

Recenzija Bukla

Psihološko kriminalko Dekle na vlaku, izvirnik je izšel na začetku letošnjega leta, takoj po izidu pa je postala velik hit, lahko smatramo za nekakšen angleški odgovor na knjige ameriške pisateljice Gillian Flynn (Ni je več, Ostrina). Kot svoj prvi napeti roman jo je napisala angleška novinarka in pisateljica Paula Hawkins (1972, prej je pod psevdonimom napisala štiri romantično komične knjige). Glavna junakinja je 32-letna alkoholičarka Rachel Watson, ki se z vlakom vsak dan (na videz) vozi v službo, med vožnjo pa bolj ali manj brezbrižno opazuje dogajanje ob progi (njeno opazovanje je lepa aluzija na film Alfreda Hitchcocka Dvoriščno okno). No, ne čisto brezbrižno. V eni od hiš ob progi, samo malo stran od njenega bivšega doma, kjer zdaj še vedno živi bivši mož (ta jo je pustil zaradi mlajše ženske, s katero ima otroka), vsakodnevno opazuje lep mlad par. V svoji domišljiji jima počasi nadene imeni ter njuni življenjski vlogi, kar ji je tudi dobro izhodišče za fantaziranje o lastni prihodnosti. Zgodba dobi pospešek v trenutku, ko Paula v hiši ogledovanega para opazi še nekoga tretjega. To preraste v kriminalko nekaj korakov kasneje, saj ženska iz opazovanega stanovanja nenadoma izgine. To dejstvo Paulo avtomatično potisne v raziskovalko tega primera na lastno pest, vse pogostejša srečevanja z bivšim možem in njegovo novo družino pa dogajanju dodajajo srhljivi pridih, saj o njem spoznava vse več novih dejstev ... Roman je hitro pritegnil tudi pozornost filmarjev, v glavni vlogi bo verjetno nastopila angleška igralka Emily Blunt, zadnje informacije pa kažejo, da se bo filmsko dogajanje iz Velike Britanije preselilo v Ameriko.

Samo Rugelj, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...