Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moja tašča

Sally Hepworth
Moja tašča
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7076-41-7
Naslov izvirnika The Mother-in-Law
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Irma Kukovič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
350 g
344 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Neodložljiv, preobratov poln roman o zapletenem odnosu med snaho in taščo, ki se konča s smrtjo. V istem trenutku, ko Lucy spozna moževo mamo, ji je jasno, da si je Diana za svojega popolnega sina želela drugačno ženo. Ves čas je sicer izjemno vljudna in prijazna, toda do Lucy ohranja distanco. Lucy pa si bolj kot vse drugo želi, da bi jo tašča sprejela.

Diana je praktično svetnica: steber skupnosti, zagovornica beguncev in ženska, ki je bila desetletja srečno poročena. To je bilo pred petimi leti. Diana je zdaj mrtva. Vse kaže na samomor, saj je pustila pismo, v katerem piše, da si je vzela življenje zaradi raka, ki ji je uničeval telo. Toda na obdukciji ne najdejo raka. Najdejo pa sledi strupa in dokaze o zadušitvi. Kdo bi lahko Diani želel smrt?

Vsaka nova stran romana odkriva nove tančice skrhanih medsebojnih odnosov v tej družini in razpleta dolg klobčič zamer in morebitnih motivov za Dianino smrt.

Recenzija Bukla

Knjižna uspešnica avstralske avtorice Sally Hepworth je napet roman o zapletenem odnosu med snaho Lucy in taščo Diano. Knjiga se začne z Dianino skrivnostno smrtjo, ko policiji še ni čisto jasno, ali je šlo za samomor ali morda celo umor. Zgodba se nato ozre deset let v preteklost, ko sta se Diana in Lucy prvič spoznali. Ne glede na Lucyjin trud ostaja njena tašča hladna in odmak­njena, počasi pa se skozi pripovedovanje obeh žensk razkriva, kaj je botrovalo temu nenavadnemu odnosu. Kot vsaka dobra zgodba ima tudi ta dve plati, in Lucy se začne po nekaterih odkritjih o preminuli tašči spraševati, ali jo je kdo sploh zares poznal. Gre za šokantno in napeto, a tudi ganljivo zgodbo o zapletenih družinskih odnosih in o tem, koliko sploh lahko poznamo svoje bližnje.

Veronika Šoster, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...