Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vonj zatona

Boj proti kozorogovi bratovščini
Andrej Rezar
Vonj zatona
14,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-288-333-1
Leto izdaje izvirnika 2018

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16 cm
780 g
246 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dogajanje romana je v prvem delu pomaknjeno daleč v preteklost, v čas ko je živel Ötzi. Njegovo v tančico skrivnosti zavito smrt je avtor vpletel v zgodovinsko-fantazijsko pustolovščino.

Z liričnim vzporejanjem s prvo zgodbo nas roman v drugem delu popelje v današnji čas, v Slovenijo in italijanske Alpe. Fantazijska zgodba je vpeta v resnične dogodke in bralcu vzbudi občutek: Kaj pa, če je vse res? V obeh delih roman združuje prvine napetega trilerja in novodobne duhovne pustolovščine, prežete s seksualnim nabojem.

Avtor skozi celo knjigo vleče rdečo nit in išče vzroke, ki so današnji svet pripeljali do vrhunca zgrešenih vrednot. Ob vsem tem se zaveda, da mora bralca ohranjati trdno na tleh, zato je roman mogoče brati predvsem kot sodobno kriminalko. Vsekakor knjiga, ki jo boste prebrali na mah.

Recenzija Bukla

Želja po oblasti in prevzemu moči, pa najsi gre za ceno česarkoli, se kot rdeča nit razpleta skozi celotni roman. Začetna zgodba s tipičnimi elementi zgodovinske fantastike se simbolno in z močno sporočilnostjo spretno prelije v pripoved, umeščeno v »tukaj in zdaj«, v naš trenutni čas. Zgodba o Dorianu in Gabru ter njunih prijateljicah bi se lahko na prvi pogled brala kot povsem običajni oris življenja bogatega sloja mladih uspešnežev, ki si svoj vsakdanjik občasno popestrijo z izbranimi drogami in najrazličnejšimi razvrat­nimi zabavami. A v resnici dobi vse skupaj globljo razsežnost, za povrh pa tudi pridih prave, napete kriminalke, ko eden od junakov postane žrtev sistema in skrbno preigrana lutka v rokah mogočnežev, ki (navidezno ali zares) krojijo kapitalistični vsakdanjik. Bodo junaki sposobni najti notranje moči, poiskati prastaro energijo in z njo vzpostaviti novo, bolj zdravo (vzporedno) realnost ter tako kljubovati prevladujočemu, zakoreninjenemu sistemu? Vznemirljivo branje, mešanica domiselno izdelane fantazijske zgodbe in čistokrvne novodobne kriminalke, s svojim odprtim koncem že napoveduje naslednji Rezarjev roman.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...