Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ameriška perverzija - črna

Miss Black Monroe
Ameriška perverzija - črna

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba BM, Založništvo
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93821-1-0
Ilustracije Jenny Liz Rome

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 16 cm
260 g
259 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > kriminalni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Daleč od tradicionalne kriminalke z zapeljivim ljubezenskim osvajanjem, ki vas popelje v neprestano/zasvojeno/nenehno obračanje listov knjige. Če nas(vas) le za prvi trenutek storjeni umori zavedejo, že naslednji spreminjamo svojo predstavo in se z glavno junakinjo podamo v iskanje smisla, premišljevanje s prevelikimi možgani, avtoriteto in ponižnost, dominantnost karakterja ali sledenje kot kužku na nevidni vrvici. Govorimo o ekstazi trenutka, morda še tako preprostega ter umetnosti, ki nam vodi življenje (nas vodi skozi življenje)

In skrivnost je na vsakem prelomu lista, kajti glavna junakinja nima imena, drugače kot z Madam si je nihče ne drzne ogovoriti, njen pomočnik ostaja večno Novinec in moška kontrola je enostavno poimenovana Gospod.

Že samo dogajanje v New Yorku in neizmerna ljubezen, ki se čuti do tega mesta, pošilja bralcem energijo, ki jo je težko zavrniti.

Z miselnimi prelomi, s skakanjem iz enega konca na drugega brez da bi se tega skoraj zavedali ter s spreminjanjem miselnosti in neverjetno hitremu razvoju glavnega lika, knjiga kmalu spominja na bipolarno, saj je ločevanje izgubljene žalosti ter ekstazične veselosti vidno skozi celo knjigo.

Pripravite se na večni spremljevalec knjige, sarkastični humor, ki lepo začini malo bolj temačni začetek.

In ko se vam le zazdi, da je knjiga že tako dovolj nora, vam ponudi, da izberete. Da, sami izbirate pot knjige ter njen konec. Črno ali belo. In kasneje se nad koncem ne morete pritoževati, saj ste mu sami zapisali svojo usodo.

Morda boste o sebi le izvedeli nekaj več. Poznati sebe je lepo.

Recenzija Bukla

Sredi dneva je v našo uredniško pisarno stopila vitka lepotička. V tesno prilegajoči črni obleki z eksotično črno-belo rožo v laseh mi je prijazno poklonila skrivnostno črno-belo škatlo z veliko svileno pentljo. V šelestečem črnem papirju se je skrivala nežna bela vrtnica in pod njo še dizajnersko dodelana knjiga. Črno-bela zgodba se je začela sestavljati. Odrezava glavna junakinja neobičajnega kriminalnega romana, ki ji nihče nikoli ne reče drugače kot Madam, sama kroji svojo usodo in življenje vseh, ki so ji podrejeni. Da o morilcih, ki križajo njeno pot, sploh ne govorimo. In čeprav je že po nekaj straneh jasno, da skrivnostna ženska v New Yorku marsikaj (in marsikoga) obvlada, se za njenim sarkastičnim humorjem in dominanco vseeno skriva občutljiva in premišljujoča duša, ki še vedno išče smisel svojega poslanstva. Njeno bipolarnost in razdvojenost na poti skozi življenje prav dobro opiše črno-bela oprema knjige in ob naraščanju ekstremnih miselnih preskokov si z izbiro knjige konec zgodbe bralec določi kar sam. V beli knjigi je več čustev, v črni pa več New Yorka, ki ga imata tako skrivnostna avtorica (?) kot glavna junakinja gotovo neizmerno radi.

Renate Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...