Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Na polju milosti

Tessa Afshar
Na polju milosti
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-04-0260-2
Naslov izvirnika In the field of grace
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Irena Modrijan
Urejanje Jerica Jerman

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
380 g
304 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
religija
leposlovje > ljubezenski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Na zapuščeni njivi je vzklila ljubezen

Ko ji umreta mož in tast, obubožana in osamljena Ruta zapusti svoj kraj in se odpravi za svojo ljubljeno taščo Naomi, da bi ji pomagala obnoviti njen dom v Izraelu. V tuji deželi si lahko pomaga le z močjo volje in ljubeznivostjo srca. V njeni revščini ji ne preostane drugega, kot da pobira drobna zrna, ki jih puščajo žanjci na ječmenovih poljih.Ti jo nadlegujejo in preganjajo, a lastnik zemlje jo pozorno opazuje. Zavzame se zanjo, se z njo pogovarja, ji prinaša hrano. Boaz si dopoveduje, da je njegova naklonjenost Ruti poplačilo za njeno ljubezen in skrb, ki ju je pokazala do njegove sorodnice Naomi. Vendar ima njegovo srce druge razloge.

Nadvse nežen ljubezenski roman

Roman temelji na vsebini Rutine knjige v Stari zavezi. Ta pripoveduje o Rutini zvestobi, skrbnosti in ljubeznivosti, za kar prejme največji Božji blagoslov. V tuji deželi najde ljubečega moža in mu rodi sina ter tako postane del velike zgodovine odrešenja. Ruta in Boaz sta namreč kot prednika kralja Davida zapisana v Jezusovem rodovniku na začetku Matejevega evangelija.

Tessa Afshar se je rodila v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je pri štirinajstih letih preselila v Anglijo. Študij je nadaljevala v ZDA, ki so kasneje postale tudi njen dom. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo. Svoje znanje zdaj uporablja kot voditeljica bibličnih skupin za ženske. V slovenščini je že izšel njen roman o Rahabi in padcu Jerihe Dragulj v pesku.

Recenzija Bukla

Zgodba romana temelji na vsebini Rutine knjige v Stari zavezi. Ruta v svoji primarni družini ni bila deležna ljubezni in pozornosti, saj se je rodila kot še ena deklica namesto pričakovanega in zaželenega sina. Ko spozna Naomí iz Judovega Betlehema v Izraelu, jo ta vzljubi in povabi k sebi domov. Z Naomíjinim sinom Mahlónom se Ruta poroči ter sprejme njegovo vero. Žal ne moreta imeti otrok in mož ji zaradi bolezni kmalu umre. Obubožana in osamljena Ruta se z Naomí odpravi v Izrael, da bi ji pomagala obnoviti stari dom. Tam sreča Boaza, čigar ljubljena žena je umrla med porodom. V nadaljevanju spremljamo pripoved o Rutini zvestobi, skrbnosti in ljubeznivosti. Zgodbi Rute in Boaza se združita, iz ljubezni se jima rodi sin in tako postaneta del velike zgodovine odrešenja. Kot prednika kralja Davida sta zapisana v Jezusovem rodovniku na začetku Matejevega evangelija.

Sonja Juvan, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...