Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ko strast počaka

Trije mušketirji, knj. 3
Ruth M. Lerga
Ko strast počaka
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7015-67-6
Naslov izvirnika Cuando la pasión espera
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Vesna Česnik Korošec
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17,5 x 10,5 cm
290 g
445 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > ženski roman
špansko leposlovje

O knjigi

Judith je bila od nekdaj zaljubljena v Jamesa, čeprav se je poročila z drugim. Šest let kasneje se vrne domov kot vdova. Oče jo spodbuja, naj se vrne v London in se znova začne udeleževati plesov sezone, čeprav Judith noče niti slišati, da bi se ponovno poročila.Ko James znova sreča mlajšo sestro svojega najboljšega prijatelja, se ne more načuditi njeni lepoti. Še toliko bolj je presenečen, ko opazi, da se zanima zanj.
Ko ji James predlaga, da bi imela diskretno razmerje, Judith to sprejme. Zakaj pa ne bi? Zato ker je ona vse, česar on ne potrebuje: šestindvajsetletnica je preprosto prestara za poroko – vsaj v tistih časih je bila – poleg tega je on vojvoda, ki potrebuje dediče. A Judith vseeno privoli, odločena, da bo živela za vsak trenutek posebej, da si bo ustvarila lepe spomine za kasneje, ko ne bo več z njim.
Tudi James to sprejme kot preprosto romanco, ki jo skrivata pred njegovim najboljšim prijateljem. Pa vendar se njuna zveza iz dneva v dan bolj zapleta, ko vse bolj spoznava, kakšna ženska je v teh letih postala Judith.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Ko strast počaka in Ko se prebudi ljubezen.)

Julian je postal dedič markiza Woodwardskega, ko so njegovi starejši bratje preminuli. Z brezsrčnim očetom sta že leta na bojni nogi in Julian se namerava maščevati tako, da bo družinsko ime z njim izumrlo. Želja po retribuciji se zdi celo tako močna, da je Julian priprav ljen zavreči lastno srečo z lady April Elisabeth Martin. April se pri teti njegovega prijatelja Jamesa izdaja za služabnico, saj se skriva pred stricem, ki jo hoče omožiti. Ko mu April zaupa, da jo je njuno strastno razmerje spravilo v blaženo stanje, in prizna svoje poreklo, je Julian besen in raztrgan na dvoje: maščevanje ali zakonska sreča?
Lady Judith, sestra Richarda Illingswortha, je tik pred svojo sezono, v kateri si bo morala najti moža, bratovega prijatelja Jamesa, markiza Wilerbroughskega, zvabila v strastno noč. Po šestih letih in smrti svojega ameriškega moža se vrne v rodno deželo z življenjskimi izkušnjami, bogata in neuklonjiva. Ponovno srečanje z Jamesom med njima obudi sladke spomine, medsebojna privlačnost pa ju zapelje v razmerje. Ker se Judith noče odpovedati svoji svobodi, se zapleteta v diskretno romanco, ki pa kmalu nobenemu od njiju ni dovolj.
Španska avtorica zna s svojim pripovedovanjem, čutnostjo (in na vseh pravih mestih s humorjem) pričarati čudovite pripovedi iz angleške visoke družbe in se lahko brez zadržkov kosa z najbolj priljubljenimi ameriškimi avtoricami zgodovinskih ljubezenskih romanov.

Klara Jarc, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...